Eesti puhkaja ootab ebareaalselt soodsat hinda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti suurima reisibüroo Estraveli andmetel on inimeste ootused praegu suuremad, kui reaalsus pakub - eeldatakse, et keegi ei reisi ja «kõik hinnas» hotelli võib saada 4500-6000 krooni eest.


Päris nii see aga ei ole, märkis Estraveli kommunikatsioonijuht Mari-Liis Rüütsalu. Inimesed reisivad ikka ja viimase hetke reisi soovijale ei pruugigi enam kohti jaguda.


Aktiivne pärimine algab tema sõnul reeglina nädala alguses sama nädala lõpus väljuvatele reisidele. Paraku on näiteks praegu 13., 14., 20. ja 21. juuni väljumistele jäänud suhteliselt vähe kohti.

Põhjanaabrid ja suurlinnad

Kui paketireisidest on populaarsemad sihtkohad Korfu ja Türgi, siis lühema puhkuse puhul eelistatakse Rüütsalu sõnul kas laevareisi Soome või Rootsi või siis nädalalõpu lennureisi mõnda Euroopa suurlinna. «Ilmselgelt on esimese kahe maa populaarsus hetkel tingitud koolivaheajast, mis just alguse sai,» ütles Rüütsalu.

Kõige odavam tulebki tema sõnul ilmselt lastega reis Helsingisse Linnanmäe lõbustusparki või Heureka teaduskeskusesse. «Populaarsed on ka Rootsi ja Pariisi Disneyland, kuid sinna on odavamad reisid välja müüdud,» lisas ta.

Tänu varasemast odavamatele lennupiletitele on Rüütsalu sõnul populaarsed ka linnareisid Rooma, Londonisse, Pariisi.

Lisaks on Estravel viimasel ajal pakkunud veidi ebatraditsioonilisi puhkamisviise - näiteks villapuhkust Horvaatias, mis tuleb Rüütsalu sõnul hotelliga võrreldes soodsam, ning pakett Rumeeniasse, kus hind inimese kohta algab 6500 kroonist.

Kehv ilm toob kliente juurde

«Klient ostab praegu paljuski hinda - enne otsustatakse hind ja alles siis sihtkoht, kuhu minna. Peaasi, et soe oleks,» märkis Rüütsalu. «Hetkel sajab vihma ja on jahe - kohe on seda tunda ka meie müügis. Müük elavneb,» lisas ta.

Rüütsalu nentis, et seoses üldise majandusolukorraga algas ka turismis juba mullu detsembrist - tänavu jaanuarist suurem langus, kuid inimesed ikka reisivad. «Seda ei saa nüüd küll öelda, et enam üldse ei reisita. Reisitakse, aga ollakse ettevaatlikumad ja hinnatundlikumad,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles