Aivar Riisalu: oleme praegu perevägivalla juhtumite puhul liiga leebed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Andres Haabu

Uue karistusseadustiku muudatuste eelnõu näeb ette, et oma lähedase löömisel võib inimest karistada kuni viie aasta pikkuse vangistusega. Riigikogu liige Aivar Riisalu avaldas ajakirjas Naised arvamust, et karistuse ülemmäärast ei maksaks lasta end hirmutada.

«Maksimummäära rakendamine on kohtuniku otsustada, mis tähendab, et tegelikkuses võib see olla lühem. Perevägivald on selline kuriteoliik, mis on kõige raskemini avastatav, sest seal on sõna sõna vastu,» selgitas ta. «Kui aga konkreetne inimene julgeb pöörduda ja kutsub abi, siis peab asi järelikult juba väga hull olema.»

Aivar Riisalu selgitusel perevägivalla juhtumite puhul leebete vahenditega tulemust ei saavutata, et lähed ja manitsed. «Praegu me oleme selles suhtes liiga leebed. Ma arvan, et  tulebki tegutseda väga resoluutselt ja vägivallatseja tuleks alati operatiivselt kaasa võtta. Peksmist on nii palju, et see on päris jube,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles