Valga ja Valka taidlejad on linnapäevadeks valmis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks etteaste 2008. aasta Valga-Valka linnapäevadelt
Üks etteaste 2008. aasta Valga-Valka linnapäevadelt Foto: Heino Käos/Arhiiv

Kohalikele taidlejaile on Valga-Valka linnapäevad alati tähtsad, sest siis saavad nad oma olemasolust märku anda ka neile, kes kultuuriasutustes ei käi. Vaatajal-kuulajal on samas võimalus saada paari päeva jooksul hea ülevaade meil tegutsevatest kollektiividest, kaksiklinna päevade ajal koguni mõlema linna omadest.

Esimene taidlejate kontsert on Valga Raja ja Valka Riia tänava piiripunkti vastas selleks puhuks üles pandud vabaõhulaval reedel, 5. juunil linnapäevade avamise järel kell 12-17. Laupäeval, 6. juunil astutakse sealsamas üles kell 10-12. Seejärel võib seal tund aega kuulata Läti orkestrite puhkpillimuusikat. Kell 13.30 algab kontsert «Tantsi, tantsi, keeruta».

Reedel esinevad linnapäevadel Valga kollektiividest kultuurikeskuse tantsuringid Max-Mary ja Sära, line-tantsijad ja Valga Country Dancers, stuudio Tiina, naisansambel Maarjalill, pensionäride liidu laulu- ja tantsuansambel Oduvantšiki ning tantsurühm Elujõud, Valga Kammerkoor ja stuudio Joy.

Laupäeval astuvad üles Valga Südamesõprade Seltsi lauluring, Maarika Reinholdi noored solistid ja Piirilinna BigBand.

Valkast tulevad Valga lavale mitmesugused tantsurühmad ja pop-grupid, tsirkusering ja segakoor.

Laupäevase kontserdi «Tantsi, tantsi, keeruta» üks korraldaja on MTÜ Sõsarad. Peale Sõsarate esinevad kontserdil Valga kollektiividest veel naisrühmad Pilleriin ja Karikakar, segarühm Rukkilill, gümnaasiumi noorterühm, põhikooli Pääsusilmad. Lätit esindavad neli folklooriansamblit, Smiltene tantsuansambli Ievina kaks rühma ja Valka Aija.

Reede õhtul kell 19 algab Valga linna 425. sünnipäeva kontsert Jaani kirikus. Ka seal esinevad Valga kultuurikollektiivid: ansamblid Enelas, Senior Singers ja Valga neidude trio, kammerkoor ja sooloesinejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles