Vaata, kuhu jaanipäeval minna!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli
Jaanituli Foto: SCANPIX

Kui juhtub nii, et pole võimalik jaanipäevaks maale sugulaste ja sõprade juurde sõita, siis Elu24 teab piisavalt jaanilõkkeid, kuhu igaüks on oodatud!

Vabaõhumuuseumis lubatakse müstikat ja lõõmavaid lõkkeid. Muidugi ei puudu ka tants ja muusika, esinevad rahvamuusikud, peaesinejaks ansamble Untsakad. Tegemist on enama kui ainult grillimise ja joomisega! Traditsiooniliselt tutvustavad Leigarid vanu tantse, mänge ja rahvariideid, toimuvad ühislaulmised ja meenutatakse jaanipäevaga seotud kombeid - ehk tulekski seda natuke rohkem propageerida? Üritus toimub 23. juunil kl 19-24 Eesti Vabaõhumuuseumis, täispilet maksab 12€.

Nõmme jaanitulel astuvad üles Karavan, Koit Toome, Tanel Padar & The Sun. Lapsi lõbustab peanõid ja lasteteater Trumm. Otseloomulikult aetakse ka siga vardasse ja toimub hulgaliselt jaanimänge Andres Karu juhtimisel. Üritus toimub 23. juunil kl 18-02 Nõmme spordikeskuses, täispilet maksab 11€.

Kes raha kulutada väga ei taha, aga välja siiski tahab minna, võib külastada Patarei vanglat, kus välikohvikus mängib hea eesti muusika ja mere äärde lõke süüdatakse. Lõke süüdatakse kl 22, sissepääs on tasuta.

Naissaarel alustatakse pidu eriti varakult ja kogunemine saarele on kl 12. Kel paati pole, saab saarele laevaga Monica ja peopaika edasi juba rongiga. Jaanipäeva juurde kuulub muidugi pidu ja tants ning suur grillimine. Soovi korral on võimalik vagunsaunas leili võtta. Kui ööbimiskohta pole, on alati võimalik telk mere äärde püsti panna ja nautida korralikku looduses viibimist. Laev Monica väljub Tallinnast 23. juunil kl 12, paketihinnaks on 27€.

Tartlastele peetakse juba mitmendat korda jaanipidu Raadi mõisapargis. Päevasel ajal toimub perepäev, kus saab käsitöötelkides meisterdada ja osaleda erinevates orienteerumismängudes, lapsed saavad batuudil ja karussellil hullata. Õhtul kl 8 hakkab õige pidu Raadi järve kaldal, kus astuvad üles rahvalikud ansamblid. Üritus toimub 23. juunil kl16-01, sissepääs täiesti tasuta.

Otepääl saab jaanipäeva nautida Pühajärve jaanitulel. Lisaks lihale ja kesvamärjukesele saab kahepäevasel festivalil nautida Loreeni, Terminaatori, Nancy, Smilersi ja Ott leplandi esinemist. Otseloomulikult saab ka jaanimänge mängida! Toimub 22. ja 23. juunil, kahe päeva pilt maksab 19€ ja päevapilet 13€.

Ilusat jaani Elu24 poolt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles