Kas on võimalik end saledaks nuusutada?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Enamiku jaoks tähendab rannahooajaks saledaks saamine ranget kalorite lugemist ja karmi trenni. Aga kui oled nende asjadega hiljaks jäänud, siis kaalualandav parfüüm võib aidata.

Parfüümi Diet Slimmer Perfume valmistajad väidavad, et saledam figuur võib olla vaid viie nuusutuse kaugusel tänu isu vähendavatele koostisosadele nagu näiteks vetikad, kirjutab Daily Mail.

Lisaks on parfüümis kaalukaotust soodustavad ürdid ja värsked tsitruselised, mis panevad sind hästi lõhnama ning samal ajal aitavad kaalu vähendada.

Võib tunduda veider, kuid antud parfüüm pole esimene omataoline. Eelmisel aastal andis Prantsuse firma Velds välja parfüümi nimega Prends Moi, mis väidetavalt aitab dieeti pidavatel inimestel «saleneda naudinguga».

Veldsi väitel tõestasid eksperimendid, kus osalesid 18-70-aastased naised, kes ei pidanud parajasti dieeti, et nende parfüüm tõesti vähendas söögiisu. 73 protsenti katseisikutest ütles, et neile lihtsalt meeldis seda lõhna kasutada.

Diet Slimming Perfume on küll koostisosade poolest Veldsi parfüümist erinev, kuid ka selle toime peaks olema sama: vähenenud söögiisu, paranenud meeleolu ja kiirem ainevahetus.

Iluasjatundjad on salendavat parfüümi juba jõudnud taevani kiita, öeldes, et «see on täiesti looduslik ning selle toime on imeline».

Kuid mitte kõik pole salendavatest parfüümidest vaimustuses. Nimelt personaaltreenerid hoiatavad, et taoliste lõhnade mõju ei püsi kaua.

«Isuvähendajad on aastaid olnud populaarsed tableti kujul, kuid see on esimene kord, kui mina näen neid parfüümidena. Kuigi söögiisu vähendamine ja ainevahetuse kiirendamine aitavad kaalu kaotada, on meelepärase kaalunumbri hoidmine siiski võimalik vaid tervisliku eluviisi ja trenni abil,» sõnas üks Londonis tegutsev personaaltreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles