Päikeseprillide kandmise käsud ja keelud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel päikese käes olles määrid nahale ju päikesekaitsekreemi, kas pole? Seega on ainult loogiline, et hoolitsed samasuguse tähelepanelikkusega ka oma silmade eest.

Ameeriklaste seas läbi viidud küsitlusest selgus, et vaid 12 protsenti inimestest peavad päikeseprille ostes kõige tähtsamaks seda, et prillid nende silmi kaitseks, kirjutab Yahoo! Shine.

Samast küsitlusest ilmnes ka see, et kuigi 72 protsenti inimestest väitis, et kannavad päikese käes olles päikeseprille, näitas jälgiv uurimus, et vaid 60 protsenti inimestest teeb seda. 77 protsenti täiskasvanutest ütles, et kannavatad autot juhtides päikeseprille, kuid jälgimiste tulemusel selgus, et reaalsuses teeb seda vaid 52 protsenti juhtidest.

Järgnevalt on välja toodud päikeseprillide kandmise käsud ja keelud, mida tuleks suvekuudel eriti hoolikalt jälgida.

KÄSK: kindlasti kanna päikeseprille hommikuti ja pärastlõunal. Ajaliselt võta sihiks vahemik 8-10 ja 14-16, sest sel ajal on päikesekiired silmadele kõige kahjulikumad.

KEELD: ära raiska päikeseprillidele üüratuid summasid. Kuigi soovitatakse osta kallimad päikeseprillid, sest need kaitsevad rohkem silmi, ei pruugi see alati tõele vastata. Poodides leidub palju rahakotisõbralikke brände, mis kaitsevad silmi täpselt samamoodi nagu kallimad prillid.

KÄSK: kontrolli, et päikeseprillidel oleks UVA ja UVB kiirte kaitse. Kui kannad päikeseprille, millel puudub kaitse UVA ja UVB kiirte eest, siis sead oma silmad suurde ohtu!

KEELD: ära unusta päikeseprille koju, kui lähed randa või suvitama. Vesi peegeldab 100 protsenti kiirtest, mis tähendab, et su silmad on suuremas ohus. Ka veekogude vältimisest pole kasu, sest ka kuiv liiv ja betoon peegeldavad vähesel määral kiiri.

KÄSK: eelista päikeseprille, mida on mugav kanda. Meie näod on kõik erineva kuju ja suurusega, mis tähendab seda, et päikeseprillide mugavus on ülioluline. Kui sulle ei meeldi see, kuidas su prillid välja näevad või kui need tekitavad sinus ebamugavust, siis tõenäoliselt ei hakka sa neid kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles