Poiss, kes ei suuda unustada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Poiss, kes ei suuda unustada»
«Poiss, kes ei suuda unustada» Foto: Kuvatõmmis

Kanal 2 suveprogrammile annab reedeti hoogu juurde särtsakas dokumentaalfilmide sari. Sel reedel näeme filmi 20-aastasest noormehest, kes mäletab oma elu igat seika minutilise täpsusega

«Poiss, kes ei suuda unustada» uurib, kas selline haruldane mälu on psüühiline häire või on sellise inimese aju ka füüsiliselt erinev kui tavainimestel.

20-aastane üliõpilane Aurelien mäletab iga viimset kui pisiasja oma elust. Ta suudab kuupäeva- ja isegi kellaaja-täpsusega meenutada, mida ta tegi näiteks kolm, kümme või 17 aastat tagasi.

Maailmas on ainult käputäis inimesi, kes hämmastavad teadlasi oma fenomenaalse mäluga. Mäluekspert professor Mazzoni uurib ja võrdleb noormeest teiste inimestega, kes on treeninud end mäletama.

Hämmastav dokumentaalfilm «Poiss, kes ei suuda unustada» on Kanal 2 eetris juba täna kell 21.30 ning kohe pärast seda kell 22.30 jätkab õhtut vürtsikas tõsielusari «Põrgulikud köögid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles