Juuksehooldusgraafik: millal lõigata, millal ravida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuksed mängivad välimuse juures olulist rolli ning juuste tervise eest hoolitsemine on äärmiselt oluline. Kas paned juuksuri juurde aja kinni alles siis, kui ise enam juustest jagu ei saa või oled regulaarne juuksuri külastaja?

Oma juuste tundmine ja teadmine, millal tasuks juuksurit külastada, on väga olulised selleks, et juuksed oleksid terved ja säravad, kirjutab GalTime.

Rusikareegel on järgmine: mida lühemad juuksed, seda tihemini tuleks juuksuris käia. Kui su juuksed on lühemad kui lõuani, tuleks neid lõigata iga 4-6 nädala tagant. Kui juuksed ulatuvad õlgadest madalamale või kasvatad juukseid välja, siis tuleks neid keskmiselt lõigata iga 8-10 nädala tagant. Kui kasvatad juukseid lühemast soengust välja, ütle seda kindlasti oma juuksurile. See kindlustab, et juuksur piirab vaid otsi või lõikab veidikene lühemaks, mitte ei taasta su esialgset lühikest soengut.

Kui kasutad mõnd juukseid silendavat või sirgendavat juukseravi, oleneb juustehooldus konkreetsest brändist, mida kasutad. Mõni toode kestab 2 kuud, mõni kuni 6 kuud. Vestle oma juuksuriga, et juusteravi õigeaegselt kirja panna.

Niisutamine on kasulik ja aitab igapäevaselt juukseid hooldada ning hoiab juukseid piisavalt niiskete ja värsketena. Kui teed juustele värviravi, on oluline, et pärast iga värviravi ka niisutaksid juukseid. Niisutamine annab värvitud juustele viimase lihvi ning aitab säravat juuksevärvi kauem säilitada.

Pea meeles, et ka juuksuri eesmärgiks on säilitada su juuste sära ja ilu. Kui sulle tundub, et juuksur tahab su juukstega teha midagi, mida sa tegelikult ei vaja, küsi temalt selle kohta täpsustavaid küsimusi ja ütle talle, kuidas sa end tunned. Iga küsimus on õigustatud küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles