Vene-Soome piiri ääres on laialdane metsapõleng

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene-Soome piiri ääres on laialdane metsapõleng
Vene-Soome piiri ääres on laialdane metsapõleng Foto: SCANPIX

Juba mitu päeva on Vene-Soome piiri lähedal levinud metsapõlengud.

Venemaalt alguse saanud metsapõleng levib tuhandetel hektaritel ning on jõudnud kahe riigi piirist 50 kilomeetri kaugusele, edastab mtv3.fi.

Soome siseministeeriumi päästeosakonna juhi Rami Ruuska teatel ei ole Venemaal Soome sarnast teevõrgustikku. Venemaal on lähim tee põlengukohast kümnete kilomeetrite kaugusel.

Kui põlengukohta ei saa sõita mööda teed, tuleb kustutustöid teha õhust.

«Õhust kustutamiseks on vaja õigeid helikoptereid. Soomes ei ole neid. Ka Venemaal ei ole piisavalt kustutusvahendeid,» nentis Ruuska.

Venemaal on lisaks käega löömise suhtumine, et mitte kõiki metsapõlenguid ei pea kustutama.

«Kui põleng ei ohusta inimelukohti, siis ollakse seal veendunud, et küll põleng millalgi ise kustub,» jätkas Soome asjatundja.

Vene võimud on metsapõlengu asjus olnud kontaktis Soome võimuesindajatega ning kinnitanud, et põleng on kontrolli all.

«Meile teatati möödunud reedele, et tekkis metsatulekahju ning vabandati, et tuulte tõttu levib suits Soome poolele,» lisas Ruuska.

Ruuska sõnul on positiivne, et venelased üldse Soome metsa ohustada võivast metsapõlengust teatasid. Veel paar aastat tagasi Venemaa seda ei teinud.

«Ühised piiriäärsed põlengukustutuse õppused on parandanud kahe riigi koostööd,» arvas Ruuska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles