Näitleja Tiina Tauraitest sai paberitega põllumees

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Tauraite
Tiina Tauraite Foto: Artur Sadovski

2011. aasta sügisel astus vabakutseline näitleja Tiina Tauraite Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli, et õppida põllumeheks. Eelmisel suvel täituski Tiina Tauraite ammune unistus ja temast sai diplomeeritud taimekasvataja.

Selline samm tundus Tiinale loogiline, isegi paratamatu, aga tema lähikondsetes ja tutvusringis tekitas taoline kannapööre parasjagu segadust. ”Et mis mõttes?” ”Kas midagi on lahti, kas teater on ära tüüdanud?”

”Mõtlesid, et mängid Rimi reklaamis talumemme ja saad kohe puukide, konnade ja väetistega hakkama?” Ärevad küsimused tekitasid igati inspireeriva segaduse, mis ajendas näitlejat kirjutama põllumehe-õpingutest üht monotükki. Laval on Tauraite ja traktor ning mõlemaga seotud lõbusad seigad.

Alates 8. juunist kuni jaanipäevani läbib Tiina Tauraite traktoriga, mil nimeks John Deere 900 kilomeetrit Eestimaa teid, et rääkida inimestele üks lugu kummalistest unistustest ja nende täitumisest.

Võimalik, et tema lugu kannab mõte, et ei tasu olla ei hulljulge ega arg, mõnikord peab lihtsalt olema julge ning tegema seda, mida hing ihkab. Igaüks otsib endale elus varjulist kohta, aga aeg-ajalt tuleb vaimule kasuks, kui püüda üle oma varju hüpata.

Kes Sa oled, Tiina Tauraite?

Sündisin 1976. aastal Tallinnas , 1998. aastal lõpetasin kõrgema lavakunstikooli, samast aastast alates olen töötanud Von Krahli teatris. See asub Tallinna vanalinnas, nii et ühe õhtuse ajalehe andmetel mahub meie majja lisaks toredale trupile ka kummitusi.

Von Krahli Teatris tehtud tööd on toonud mulle ka kaks Eesti teatri aastaauhinda, kuigi kõrvalosade eest. Nagu korralikku näitlejat ikka, tuntakse mind reklaamidest ja seriaalidest. Kindel arv eestlasi teab mind kui Annikat, mitte Tiinat.

Annikana oli mul kõigepealt palju probleeme "Kodus keset linna", seejärel "Elus keset linna". Lisaks sellele, et ma olen üks Eesti kuulsamaid Annikaid, olen ka naine Rimi reklaamides "1000 aastat enne Rimi". Jah, sama naine, kes sooviks jõe äärde puhkama minna. Ja siis on veel "Heeringas Veenuse õlal", heeringa rollis pole ma õnneks olnud. Samuti olen mänginud kaasa nendes tuntud kaasaegsetes Eesti filmides, mis pole "Nimed marmortahvlil".

2011. aasta sügisel astusin Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli taimekasvatust õppima. 2012. aasta suvel täitus minu ammune unistus - sain põllumajandustöötaja diplomi ehk lihtsamalt öeldes põllumehepaberid.

Nüüd olengi põllumehepaberitega näitleja. Alguses tundus, et põld ja lava ei ole omavahel kuidagi seotud ning isegi välistavad teineteist, aga võta näpust ja paljugi mis….

Ma ei tule teie juurde seekord lillelises kleidis, vaid tunkedes. Ja traktoriga. Aitab kõrvalosadest. Aitab mootori ja roolita lavadest. Siit ma tulen. Kohtumiseni!

Etendused: 

Esietendus 7. juuni kell 19 Tallinn, Kultuurikatla Aed 

8. juuni kell 16 Tallinn, Kultuurikatla Aed  

9. juuni kell 14 Rakvere Art Café aed 

9. juuni kell 19 Ebavere laululava 

10. juuni kell 19 Kuremaa mõisa park 

11. juuni kell 19 Ülenurme Eesti Põllumajandusmuuseumi areen 

12. juuni kell 19 Tartu Hansa Hoov 

13. juuni kell 19 Elva laululava 

14. juuni kell 19 Võru Kandle aed 

15. juuni kell 14 Põlva Intsikurmu laululava 

15. juuni kell 19 Sangaste lossi park 

16. juuni kell 19 Viljandi Kaevumägi 

17. juuni kell 19 Olustvere mõisa tallihoov 

18. juuni kell 19 Paide laululava 

19. juuni kell 19 Märjamaa laululava 

20. juuni kell 19 Riisipere Kultuurimaja park 

21. juuni kell 19 Keila laululava 

22. juuni kell 14 Laulasmaa Põhikooli õu 

Piletid Piletilevi eelmüügist 2 € soodsamad kui etenduse päeval!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles