Video: Purjusujumise liidu abitreener Märt tutvustab oma tegemisi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ütle purjusujumisele EI!»
«Ütle purjusujumisele EI!» Foto: Päästeamet

Päästeameti sellesuvine veeohutuskampaania «Ütle purjusujumisele EI!» tõstab taas fookusesse alkoholijoobes vette mineku absurdsuse.

Youtube'is saab nüüd näha klippi, milles Purjusujumise liidu abitreener Märt tutvustab oma tegemisi.

«Ma olin noorena täiesti tipptasemel purjusujuja, eriti esimene pool tuli mul väga hästi välja, jõin ikkagi juba maailma tasemel,» seletab Märt videos.

Purjus ujumise ohte näitav sotsiaalkampaania toimub neljandat aastat ja eelkõige püütakse sellega noorte meeste tähelepanu, et hoida neid napsusena vette minemast.

2012. aastal uppus Eestis kokku 55 inimest ja see on viimase 15 aasta madalaim number. Läbi aastate tõuseb uppumissurmade arv hüppeliselt suvekuudel, tavapäraselt on see kõrgeim juunis või juulis.

Sellel perioodil hukkunutest suurema osa moodustavad mehed vanuses 20-29 aastat. Enamasti on uppumisjuhtumite läbiv märksõna alkohol.

Hoolimata sellest, et ollakse teadlikud joobes vette mineku ohtlikkusest, kaob alkoholi mõjul ohutunne ning ohver läheb veekogusse end värskendama, ujuma või oma võimeid proovile panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles