Iiris Vesik on feminist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris Vesik
Iiris Vesik Foto: Jelena Rudi

Muusik Iiris Vesik ütles intervjuus Kroonikale, et peab end feministiks ning tahab, et meestel ja naistel oleks elus võrdsed õigused.

«Tänapäeval on muutnud inimeste arvamust feminismist ennekõike radikaalid, aga feminist tahab lihtsalt võrdseid õigusi meesisikutega. Ja seda, et teisel sugupoolel oleks selle vastu respekt,» selgitas Iiris. «Selles mõttes on minu jaoks ka vahe, kas keegi teine paneb naise riidesse nii, et ta oleks meestele ihaldatav seksobjekt, või ta paneb ennast ise nii riidesse, et – ta tunduks või oleks iseendale seksikas! Siin on vahe sees. Ja mul ei ole seejuures mingisugust vastuseisu seksuaalsuse ega seksikuse suhtes.»

Feministlikud vaated ei tähenda aga Iirisele seda, et mees ei tohiks tal mantlit selga aidata või ust lahti teha. «On muidugi viisakus ja traditsioonid. Naisel peaks olema õigus valida, millised nad olla tahavad ning kuidas nendega käitutaks, ja meestel samuti,» lisas ta. «Inimene peab saama end väljendada, ma arvan. Ma ei ole radikaal, kes leiab, et ainult nii või naa on õige. Igaühele sobib erinev viis. Ainuke, millega saame arvestada, on see, et me teeksime oma eksistentsiga võimalikult vähe teistele liiga!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles