Karjala kuberner eitas, et plaanib Soome tööle minna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Hudilainen
Aleksandr Hudilainen Foto: Wikipedia.org

Venemaa Karjala ingerisoomlasest kuberner Aleksandr Hudilainen pidi ümber lükkama väite, nagu plaaniks ta Soome tööle minna.

Jutud kuberneri väidetavatest plaanidest töötada välismaal jõudsid ajakirjanike kõrvu, edastab iltasanomat.fi.

«Karjalat peetakse paljude riigiametnike jaoks hüppelauaks. Inimesed arvavad, et Hudilainen käib palju Soomes ja suhtleb soomlastega, valmistamaks pinda ette hoopis sinna riiki minekuks?» küsis väljaande Stolitsa na Onego ajakirjanik pressikonverentsil.

Hudilainen vastas, et ta on kuulnud enda Soome tööle mineku kohta jutte.

«Umbes pool aastat on sellised jutud liikvel olnud. Need on vaid kuulujutud, ma toetan ja usun Venemaa presidenti. Ma ei lahku Soome, mul on veel neli aastat aega kuberner olla. Siis tulevad valimised. Kui rahvas mind usaldab ning ma veel liiga vana ei ole, siis võib-olla kandideerin uuesti,» lausus kuberner.

Hudilainen räägib väga hästi soome keelt ning ta ei ole oma ingerisoomlase päritolu varjanud. Ta töötas Nõukogude Liidu kokkuvarisemise järgselt 1990 – 1991 lühikest aega Soomes. Siis oli ta remonditööline Ylitornios, teenides raha oma maja ehitamiseks.

Hudilianen valiti Karjala kuberneriks 2012. aasta mais.

Tal on ka soomlasest nõunik Pauli Haatainen, kelle ülesandeks on aidata Soome ja Karjala vahelist äritegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles