Ihukaitsja: Osama bin Laden lasi end ise õhku

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin-Laden
Osama bin-Laden Foto: SCANPIX

Terroriorganisatsiooni Al-Qaeda endise juhi ihukaitsja sõnul lasi Osama bin Laden end ise õhku.

Ametliku versiooni kohaselt kaotas Osama bin Laden elu kaks aastat tagasi Pakistanis Abbottabadis USA eriüksuse rünnakus, edastab cnn.com.

Ameeriklased tungisid bin Ladeni kindlustatud peidupaika, sisenedes ootamatult ning tapsid ta.

Endine ihukaitsja Nabil Naaim Abdulfattah sõnas Bahreini väljaandele Akhbar al-Khaleej, et USA versioon juhtunust ei pea paika.

«Ameeriklased tulistasid bin Ladenit põlve, kuid ta lasi end ise õhku. Osama kandis viimased kümme aastat oma elus alati pommivööd,» väitis ihukaitsja.

USA andmetel püüdis bin Laden magamistoast põgeneda, kui USA eriüksuslased teda tulistama hakkasid. Kuul tabas teda silma ja ta suri silmapikselt.

Terroristijuht maeti USA poolt merre.

«USA president ja võimud valetavad bin Ladeni surma kohta. Osamast ei jäänud eriti midagi järele, ta plahvatas tükkideks,» selgitas Abdulfattah.

Ihukaitsja ei olnud Abbottabadis asunud majas, kui bin Laden suri. Abdulfattah sai enda sõnul selle informatsiooni bin Ladeni perekonnalt, kes oli sündmuse tunnistajaks.

Samas ei ole bin Ladeni pereliikmed, kes olid traagilisel 2. mail 2011. aastal sündmuskohal avalikkuses paljastanud, mis tegelikult juhtus.

«Tean, et Osama kandis pidevalt pommivööd. Ta oli kindel, et ameeriklased tahavad teda elusana. USA tegi suure vea ja Osama võttis kõik saladused endaga kaasa,» lausus ihukaitsja.

USA apellatsioonikohus langetas möödunud nädalal otsuse, et USA valitsusel on õigus Osama bin Ladeni surnukeha fotosid mitte avalikustada. Neid fotosid olevat umbes 50.

Pakistani võimud lasid möödunud aastal bin Ladeni peidukohaks olnud villa lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles