Kuldse Palmioksa võitis kõmuline lesbidraama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Abdellatif Kechiche
Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos, Abdellatif Kechiche Foto: SCANPIX

66. Cannes'i filmifestivali peaauhinna Kuldse Palmioksa võitis Prantsuse lesbidraama «La vie d'Adèle» («Blue is the Warmest Color: The Life of Adele»).

Žürii, keda juhtis Steven Spielberg, tegi ebatavalise käigu ja andis auhinna üle mitte ainult režissöör Abdellatif Kechichele, vaid ka kahele filmi peaosatäitjale - Adele Exarchopoulosele ja Lea Seydoux'le, vahendab AP. Kõik kolm hoidsid teineteisest kõvasti kinni, kui nad filmimaailma üht suurimat auhinda vastu võtma läksid.

Exarchopoulos kehastab filmis 15-aastast tüdrukut, kelle elu muutub, kui ta armub vanemasse naisesse (Seydoux).

Kolmetunnine linateos tekitas pikkade seksistseenide tõttu kõvasti kõmu, kuid lõpuks võlus see festivalikülastajaid oma intiimse looga täiskasvanuks saamisest.

«See film on suurepärane armastuslugu ning me kõik saime kärbestena seinal näha tervet seda sügava armastuse ja südame murdumise lugu. Lavastaja ei piiranud narratiivi ega loo jutustamist millegagi. Ta lasi stseenidel toimuda reaalses elus,» kommenteeris Spielberg.

Cannes'i filmifestivali tähtsuselt teise auhinna, Grand Prix, võitis vendade Coenite «Inside Llewyn Davis». Parima meesnäitleja auhinna teenis 76-aastane Bruce Dern («Nebraska») ning parimaks naisosatäitjaks kuulutati Berenice Bejo («The Past»).

Žürii auhinna sai Kore-eda Hirokazu draama «Like Father, Like Son». Mehhiko filmimees Amat Escalante nimetati parimaks režissööriks jõhkrast narkosõjast rääkiva draama «Heli» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles