Miks peaks kasutama palsamit?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Professionaalsed juuksurid tuletavad meelde, et palsami kasutamine on juuksehoolduse üks tähtsaimaid komponente ning ei tohiks ilurutiinist mitte kunagi välja jääda. Pole tähtsust, kas su juuksed on pikad või lühikesed, paksud või õhukesed, lokkis või sirged, kirjutab Bella Online.

Miks on palsam nii vajalik?

Palsami on hädavajalik väga mitmel põhjusel.

Kõige tähtsam põhjus on, et palsam muudab su juuksed pehmemaks ja siledamaks - tänu sellele kahjustuvad need soengu tegemise ajal vähem. Juuksekarva pealmine kiht ehk kutiikul koosneb soomustest, palsam niisutab seda kihti ja hoiab niiviisi soomused ühtlase ja siledana. Selle tõttu ei saa su juuksed föönitades, sirgendades või lokke tehes kannatada. Siiski on lisaks palsami kasutamisele mõistlik kasutada ka spetsiaalset kuumakaitset.

Lisaks sellele, et palsam juuksed siledaks muudab, see ka niisutab juukseid. Sarnaselt nahale vajavad ka juuksed niisutamist ja tegelikult ongi palsam juustele sama mis ihupiim kehale.

Paljud palsamit sisaldavad E-vitamiini, biotiini ning erinevaid proteiini ja Omega-3 rasvhappeid, mis kõik on juustele kasulikud.

Kuidas on palsamit kõige õigem kasutada?

Et palsamist kõige suuremat kasu saada, on seda vaja kasutada õiges koguses. Kuid mis on õige kogus? See sõltub sinu juuste pikkusest ja paksusest.

Õhemate ja küllalt lühikeste juuste omanikele piisab mündisuurusest portsust peopesal, kuid pikkade ja paksude juuste omanikud peaksid seda kogust mitmekordistama.

Palsami pealekandmist tuleks alustada juusteotsast ning liikuda järjest ülespoole peaaegu peanahani. Tähtis on palsamit ka ühtlaselt jaotada ja vajadusel juuksed sõrmeotste või laiapiilise kammiga läbi kammida.

Palsam peaks mõjuma keskmiselt umbes viis minutit, peale mida tuleb palsam korralikult välja loputada.

Kui sul on tavaks näiteks oma juukseid föönitada, on mõistlik kasutada kohe pärast pesemist ka pähejäetavat palsamit, mis lisab su juustele veel kaitset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles