Pärnu rand on suvekülaliste vastuvõtuks valmis

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand on suvehooajaks valmis.
Pärnu rand on suvehooajaks valmis. Foto: Ants Liigus


Suplushooaeg suvepealinnas Pärnus, mis kestab 1. juunist kuni 31. augustini, võib alata. Pärnu rand on valmis vastu võtma suvekülalisi, teatas Pärnu linnavalitsus.


Linnavalitsuse lepingupartner AS G4S on, nagu ka eelnevatel aastatel, keskranna korrastanud 15. maiks- liiv on sõelutud ning tasandatud, korrastatud ning paigaldatud on inventar.

Suplushooajaga alustab rannas tööd ka rannavalve. Rannas on kaks vetelpäästetorni ning kokku valvatavat randa kokku üks kilomeeter. Vetelpääste töötab rannas 1. juunist kuni 31. augustini kella 10-20.

Juuni alguseks on ehitaja ette näinud ka Rannahoone juurdeehituse valmimise. Rannakülaliste paremaks teeninduseks rajatakse sinna tualetid, dušid, hoiukapid ning ka müügikioskid.

Peale suvehooaja lõppu alustatakse Rannapargi 9,6 hektarilise ala rekonstrueerimisega, mis peaks valmis saama järgmisel aasta suve alguseks.

„Suvi on meile ettevalmistusaeg Rannapargi rekonstrueerimise alustamiseks. Eilsel linnavalitsuse istungil kuulutati välja riigihange projekti “Pärnu Rannapargi rekonstrueerimine” ehitustööde teostamiseks aastatel 2009 kuni 2010. Loodan, et suvehooaja lõppedes saame Rannapargis töödega alustada“, lisas linnaaednik-keskkonnateenistuse juhataja Kristiina Kupper.

Käesoleva aasta suvel tegutseb rannas ning kesklinnas üle 50 müügikoha- ettevõtjad pakuvad jäätist, maiustusi, värskeid aiasaadusi, värskelt pressitud mahlu, eesti käsitöökaupu ning rannakaupu.

Nagu möödunud aastalgi, on ka sellel suvel rannas minigolfi rada ning üüritakse jalgrattaid ning lastele elektriautosid. Samuti on rannatoolide üürimise võimalus.

Uudse teenusena on rannas sellel aastal kõikidel huvilistel võimalus läbida sukeldumis- ning surfikoolitus. Tehakse kehamaalinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles