Krakowi lossis ründas kirvega hull õpilasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waweli loss.
Waweli loss. Foto: SCANPIX

Eile preestri saatel Krakowis Waweli kuningalossi imetlenud õpilastegrupp pääses napilt kirvega ründaja käest, kes süüdistas neid oma koju tungimises.


48-aastane mees, keda kohalik meedia nimetab Grzegorz S.-iks, sõitis autoga lossi õuele, hüppas sealt välja ja asus õpilaste suunas kirvest keerutama. «Wawel on mu kodu, ma ei taha siia võõraid,» karjunud ründaja.

Kui lossi valvurid üritasid kirvega õpilaste kallale kippunud meest pidurdada üritasid, kargas too tagasi oma autosse ja üritas neile otsa sõita. Ründaja õnnestus ohjata alles siis, kui valvurid tulistasid katki ühe tema auto rehvi.

«See kõik nägi välja nagu hullumeelse rünnak, igasuguse loogilise motiivita,» märkis kohaliku politsei pressiesindaja Dariusz Nowak. Poola meedia teatel on ründaja ka varem vaimuhaigust põdenud.

14. sajandis pärinev Waweli loss on üks Poola menukamaid turismiatraktsioone. Aastas külastab seda umbes miljon inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles