Kampaania aitab tööd otsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal vähenes ametlik töötute hulk viimasel nädalal 25 inimese võrra.
Lääne-Virumaal vähenes ametlik töötute hulk viimasel nädalal 25 inimese võrra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal algas üleriigiline teavituskampaania «Abiks tööotsijale», mille eesmärk on anda nii töötajale kui tööotsijale infot õiguste ja võimaluste kohta tööturul.

Samuti antakse ülevaade riiklikest võimalustest, millega tööta jäänud inimesed saavad oma olukorda tööturul parandada, teatas sotsiaalministeerium.

Kampaania eel läbiviidud uuring näitas, et inimesed ei ole oma õigustega kursis, näiteks ei osatud näha ohtu selles, kui omal soovil töölt lahkuda. Samuti ei osatud vastata, millised asutused abistavad töötuks jäänud inimest töö leidmisel.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul aitab kampaania tõsta inimeste teadlikkust oma õigustest ning riigi pakutavast toest uue töö leidmisel. «Kutsume inimesi üles ise aktiivsed olema ja oma võimalusi uurima. Julgustame inimesi vastu võtma ka seda töökohta, mis hetkel võibolla esimene valik ei ole, et töötamise ajal jätkata soovitud töö otsimist,» ütles minister.

«Samuti innustame inimesi olema ettevõtlikud ja innovaatilised, alustama oma firmaga ja looma nii uusi töökohti juurde,» lisas Pevkur.

Kampaania ajal kutsuvad eesti- ja venekeelsed reklaamid inimesi külastama sotsiaalministeeriumi infokülge veebis. Samuti valmib kakskeelne trükis «Tööotsija ABC». Juuni algul toimuvad tasuta tööseminarid mitmel pool üle Eesti.

Kampaania kestab juuni keskpaigani ja seda rahastab Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles