Pruudid on hakanud eelistama punaseid pruutkleite?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruudid on hakanud eelistama punaseid pruutkleite?
Pruudid on hakanud eelistama punaseid pruutkleite? Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud uuringu kohaselt on üha enam pruute hakanud eelistama punast värvi pruutkleite.

Uuring näitas, et noortest pruutidest vanuses 18- 24 eluaastat rohkem kui veerand ei soovi abielluda traditsioonilises valges kleidis, edastab The Telegraphe.

Iga kümnes pruut eelistas punast kleiti valgele.

Valget pruutkleiti eelistavad naised vanuses 35 – 44 eluaastat. Neist 85 protsenti kannaks traditsioonilist valget pulmakleiti.

Küsitletud naiste sõnul on emal neile kõige suurem mõju pruutkleidi värvi valikul. Samas aga mehed valiksid rõivaste  värvi oma lemmikmeeskonna tunnusvärvide alusel.

Uuring näitas, et inimesed seostavad värve ka emotsioonidega. Punane seostub armastusega ning kollane õnnega. Sinine aga, mida seostatakse ka kurbuse, siniste esmaspäevade ja jahedusega, on brittide üheks lemmikvärviks.

Uuringu läbiviija Karen Halleri sõnul on inimesed sotsiaalsed olendid, kes soovivad kuhugi kuuluda. Seda kuulumistunnet saab luua ka läbi värvide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles