Lea Liitmaa: lapsi kasvatades tegeleme põhiliselt iseenda kasvatamisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lea Liitmaa
Lea Liitmaa Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Lea Liitmaa (39) on kahe pisitütre Jasmin Dalii (4) ja Geiti Gerbera (2) ning 19-aastase Robi ema. Muusikast ja avalikkusest on Lea viimasel ajal eemale hoidnud, ta elus toimub suuri muutusi.

«Emapuhkus ei ole teab mis puhkus selle sõna otseses mõttes, aga see on selline väga vajalik teistmoodi puhkus,» selgitas ta Naistelehele. «Pealegi, ärme unustame, et kõik, mis meie elus juhtub, juhtub õigel ajal ja sügavama põhjendusega. Lapsi kasvatades tegeleme me ju põhiliselt iseenda kasvatamisega. Kas on olemas veel huvitavamat tegevust kui igapäevane iseendaga tutvumine?»

Lea sõnul on teda süüdistatud selles, et tal on last kasvatades olnud liiga vähe karmi kätt. Tema on jäänud aga endale kindlaks, sest teab, et hea tulemuse saab ainult kannatliku armastuse ja austusega. «Pisikest inimest ja tema maailmanägemust tuleb samamoodi austada,» lisas ta. «Muidugi oleneb, mida kasvatuse tulemuseks soovitakse. Minu soov oli tänapäeva ühiskonna jaoks ilmselt tavatu – tahtsin ühe hea inimese maailma juurde kasvatada! Ja praegu võin öelda, et mul see ka õnnestus.»

Loe pikemalt Lea Liitmaa eneseotsingutest ja elumuutuste põhjustest värskest Naistelehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles