Reet Linna: kui mulle dementsus kallale tuleb, ei taha ma olla kellegi kaela peal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Linna
Reet Linna Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Reet Linna ütles ajakirjale Naised, et tema ema on juba teist aastat Merivälja pansionaadis. Oma ema viis Reet hooldekogusse siis, kui sai aru, et ta ei ole enam võimeline tema eest hoolitsema.

«Ma olin magamata, ma lihtsalt ei osanud enam, see kõik oli nii vaimselt kui füüsiliselt väga kurnav,» tunnistas ta. «Lisaks sain aru, et ma ei taha koju jääda, tahan olla vitaalne ja tööd teha. Ma arvan, et iga inimene peab mõistma: elu on elamiseks ja kui meil pole oskusi, et haige inimesega toime tulla, on parem viia ta kohta, kus tema eest hoolitsetakse. Jah, see on emotsionaalselt raske, aga see on ainus võimalus ise hakkama saada.»

Reet Linna sõnul pole Eesti ideaalseteks hooldekodudeks valmis, sest üks kuu pansionis maksab kolme kuu pensioni. «Kui mulle dementsus kallale tuleb, ei taha ma olla kellegi kaela peal. Loodan, et kunagi on mõni meeldiv pansion looduskaunis kohas, kus on koos kõik teleinimesed ja näitlejad, ning saan seal oma vanaduspõlve mööda saata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles