Kas mehed oskavad naiste tundeid vaid silmade põhjal tõlgendada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Supermodell Tyra Banks on noorukestele modellihakatistele oma saadetes ikka õpetanud, et silmadega suhtlemist tuleb õppida, sest vaid silmade abil emotsioonide edastamine on keeruline. Samas on see parim, võrgutavaim ja ilusaim moodus, kuidas suhelda.

Kuid probleem on selles, et kõik ei pruugi näoilmeid õigesti mõista. Saksamaal läbi viidud uuring tõestas, et meestel on raskusi naiste emotsioonide tõlgendamisega vaid näoilmete põhjal, vahendab Nerve.

Teadlased näitasid 22 mehele vanuses 21-52 pilte 36 silmapaarist, pooled neiste meeste ja pooled naiste omad. Seejärel paluti katsealustel öelda, millist emotsiooni iga silmapaar esindab. Katse ajal mõõdeti katsealuste ajuaktiivsust.

Tulemused näitasid, et meestel oli naiste silmadest tunduvalt raskem emotsioone välja lugeda ja neil läks selleks kauem aega. Aktiivsus ajus muutus aga suuremaks, kui mehed pidid rääkima teiste meeste silmadest, sest neid oli lihtsam tõlgendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles