Tallinn asutab oma televisiooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal tellis Tallinna linnavalitsus telesaateid Oliver Kruuda tänaseks põhja läinud telekanalilt Kalev Sport.
Möödunud aastal tellis Tallinna linnavalitsus telesaateid Oliver Kruuda tänaseks põhja läinud telekanalilt Kalev Sport. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud volikogu otsuse eelnõu, mille kohaselt asutatakse sihtasutuse Tallinna Televisioon ja kinnitatakse selle põhikiri.


Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul tehakse sihtasutuse loomisega järgmine otsustav samm lähemale Tallinna televisiooni realiseerumisele. «Tallinna televisiooni programmis saavad kesksel kohal olema eelkõige pealinna ja selle regiooni uudised. Saavad olema nii-nimetatud päevadebatt ja otseülekanded sündmuskohtadelt,» ütles Mutli Raepressi vahendusel.

«Näeme seal eraldi saatelõike Tallinnast, kui Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnast, ja muust sarnasest temaatikast. Kavas on saated hariduse, tervise, kultuuri, kodu ja köögi, liikluse ja muu sellise kohta. Eraldi nii-nimetatud magasinid on vene keelt kõnelevatele isikutele ja välismaalastele. Linnakodaniku-TV pakub võimalusi oma sõnumi edastamiseks mittetulundussektori organisatsioonidele, rahvusvähemustele ja teistele ühendustele,» selgitas abilinnapea.

Sihtasutuse tegevuse eesmärgid, juhtimine, programmide suunitlus ja muud detailid on üksikasjalikult kirjas volikogu otsusega kinnitatud Tallinna televisiooni kontseptsioonis.

Järgmisel aastal taotleb sihtasutus tegevuseks vajaliku kaabelvõrguloa, võtab tööle personali, ostab või liisib sisseseade ning alustab programmide edastamist 1. jaanuarist 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles