Liina Tennosaar: ma olen igapäevafoobik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tennosaar
Liina Tennosaar Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Näitleja Liina Tennosaar (47) tunnistas ajakirjale Naised, et kuigi ta 21. aprillil Estonia talveaias toimuval moedemonstratsioonil moodi tutvustab ja sageli laval on, siis tegelikult ei julge ta tänaval võhivõõralt isegi teed küsida.

«Ma olen sihukene igapäevafoobik,» sõnas ta. «Kardan võõraid kohti, kardan võõraid inimesi, ma ei orienteeru hästi ja kardan sõita ühest kohast teise. Minu jaoks on terve elu igapäevaselt enda ületamine.»

Näiteks tekitab Liinas hirmu seegi, et ta on praegu seoses etendusega võõras linnas Pärnus ja ta ei tea täpselt, kuidas teatrist kõige otsemat teed oma elukohta Estonia sanatooriumisse tagasi saab. «Minu jaoks nõuab julgust katsetada uusi teid, ma kardan tänaval ära eksida. Ma kardan tänaval võõrastelt inimestelt küsida, kus ma olen ja kuhu ma peaksin minema. Need väikesed hirmud on mul kogu aeg, ma olen õppinud nendega elama, aga tegelikult need segavad mind.»

Liina usub, et on oma juuksed punaseks võõbanud ehk alateadlikult kaitseks nende hirmude eest. «Jah, ma olen väga vastuoluline – kes tahab märkamatu olla, ei värvi tõesti oma pead punaseks ega roni lavale, nagu mina seda olen teinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles