Bostonis hukkunud kaheksa-aastase rahusõnum levib maailmas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Richard
Martin Richard Foto: SCANPIX

Selle nädala esmaspäeval kaotas USAs Bostoni maratonil kärgatanud pommide tõttu elu kaheksa-aastane poiss, kellest on saanud nüüd omalaadne rahusümbol.

Pommiplahvatuste noorimaks ohvriks oli Martin Richard, kellest levivad nüüd nii ajakirjanduses kui sotsiaalmeedias fotod, edastab cnn.com.

Kõige menukam on pilt, milles hukkunud poiss hoiab käes oma tehtud pilti, millele ta on joonistanud südameid ja rahumärgi ning kirjutanud: «No more hurting people. Peace» ( Enam mitte inimestele haiget teha. Rahu).

Foto Facebooki pannud Lucia Brawley ei tundnud Martinit isiklikult, kuid on tema endise õpetaja Rachel Moo sõber. Moo oli poisi õpetaja möödunud aastal.

Brawley sõnas ajakirjanikele, et Moo saatis Martini tehtud pildi esilagu vaid sõpradele. Brawley küsis siis, kas ta saaks pilti jagada ka Facebookis.

Moo andis selleks nõusoleku ning pilt jõudis Facebooki teisipäeva hommikul kohaliku aja järgi. See muutus kohe väga populaarseks.

Martin Richardist tehti see pilt 2012. aasta mais, kui tema ja ta kaasõpilased osalesid rahuüritusel.

«Tema sõnum on nüüd veelgi tähtsam. Palvetan, et me elaksime kõik Martini sõnade kohaselt ja austame tema lühikeseks jäänud, kuid siiski väga väärtuslikku elu,» kirjutas Brawley.

Brawley lisas, et Martini pildi juurde ei ole sõnu vajagi, sest pilt räägib enda eest.

Martin Richard oli koos ema, noorema õe ja vanema vennaga Bostoni maratoni finišialal, kus ta ootas isa, kes oli maratoni läbimas.

Nende lähedal plahvatas pomm, mis poisilt elu võttis. Ema sai raske peavigastuse ning õde kaotas jala. Vanem vend jäi vigastamata.

Selle nädala esmaspäeval Bostoni maratonil toimunud pommiplahvatustest kaotas elu kolm inimest ning 176 sai vigastada. 17 kannatada saanu seisund on kriitiline.

Richardite kodu juurde on inimesed viinud lilli ja süüdanud küünlaid. Samuti on valge kriidiga nende teele kirjutatud sõna «Peace» (Rahu).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles