Algab noori koreograafe tutvustav KorFest

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli noored koreograafid näitavad oma lõputöid.
Tallinna Ülikooli noored koreograafid näitavad oma lõputöid. Foto: Tallinna ülikool

Täna algab Tallinna ülikooli koreograafia osakonna korraldatav noorte tantsuloojate festival KorFest, kus näeb osakonna bakalaureuse- ja magistriõppe tudengite lõpuetendusi.

Tallinna ülikooli pressiesindaja Maiki Voore teatel on ülikooli koreograafia osakond avardanud viimaste aastate jooksul koolituse suundi ja laiendanud loometegevust.

Mitmekülgse tegevuse tutvustamiseks ja ühe nimetaja alla koondamiseks loodi 2008. aasta kevadel esimest korda festival KorFest, mille erilised etendusõhtud said publiku sooja vastuvõtu osalisteks.

Noorte koreograafide etendused on loodud lõpetajate endi poolt, tutvustamaks nende võimeid peamiselt koreograafidena. Sel kevadel jõuab avalike etendusteni kaheksa tantsulavastust.

Peale lõpetajate loodud koreograafiliste tööde tuuakse sel aastal välja kolm professionaalsete koreograafide käe all valmivat etendust, mis tutvustavad koreograafia osakonna tudengeid pigem tantsijate-esitajatena. Koreograafideks on noored ja tunnustatud tantsuprofessionaalid Oksana Titova, Renate Valme ja Jüri Nael.

KorFesti etendusi näeb 18.-27. maini Tallinnas Kanuti gildi saalis.

Korfesti kava

18. mail kl 19.30 - Riina Soasepp, Jevgeni Fokin ja Helena Pihel (BA diplomietendused).

20. mail kl 19.30 - Liis Mägi, Olesja Juškova ja Anna Frolkova (BA diplomietendused).

25. mail kl 19.30 - Jüri Nael + MA; Oksana Titova + BA II; Renate Valme + BA III.

26. mail kl 19.30 - Oksana Titova + BA II; Renate Valme + BA III; Jüri Nael + MA.

27. mail kl 19.30 - Irina Krotova ja Anu Vask (BA ja MA diplomietendused).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles