BMW kunstiautode ekspositsioon KUMUs

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Projekt BMW Art Cars käivitus 1975. aastal, kui prantsuse oksjonipidajal ja ringrajasõitjal Hervé Poulainil õnnestus veenda Ameerika kunstnikku Alexander Calderi võtma ette enneolematu eksperiment. Nii andis BMW Calderi käsutusse võidusõiduauto 3.0 CSL ning sündiski kunsti ja tippdisaini sümbioos, mis astus maailma ette Le Mans’i 24tunnisel võidusõidul.

Nüüd võib värvikat BMW kunstiautode ekspositsiooni imetleda KUMUs

17st ülikallist kunstnike disainitud BMW kunstiautode galeriist neli autot on toodud Eestisse ja neid saab vaadata KUMUs.

Eksklusiivseid BMW mudeleid antakse disainida ainult kunstnikele, kes on ka ise lummatud autodest ja tehnikast ning maalida oma teos autole on ka autosid armastavale kunstnikule suureks väljakutseks.

Erinevaid BMW kunstiautosid on kokku 17 ja neid on maalinud suured kunstnikud igalt mandrilt: Euroopast, Aafrikast, Austraaliast, Ameerikast. Ülihinnalised autod käivad näitustel Šanghai, Louvre’i, Guggenheimi kunstimuuseumis.

Vaata pilte värvika näituse avamiselt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles