Uuring: rinnahoidjast on rohkem kahju kui kasu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised peaks unustama kõik, mis neile kunagi rinnahoidja kasulikkusest on räägitud. Uue Prantsusmaal läbi viidud uuringu andmetel ei vähenda rinnahoidja kandmine seljavalu ja selle pidev kandmine tegelikult hoopis suurendab rippuvate rindade teket.

Viisteist aastat kestnud suure uuringu tulemused on lõpuks avaldatud ja selgub, et kõik, mida me siiani rinnahoidjate kohta oleme teadnud, on vale, kirjutab portaal thelocal.fr.

Prantsusmaa idaosas paikneva Besançoni ülikooli teadlased ütlesid, et uuringu esialgsete tulemuste põhjal võib kinnitada, et rinnahoidja on «võlts» tarbeese.

«Meditsiiniliselt, füsioloogiliselt, anatoomiliselt ei saa rinnad mingit kasu sellest, et neid gravitatsioonist eemale tõmmatakse. Vastupidi, rinnahoidja sees muutuvad rinnad rohkem rippuvaks,» sõnas uuringu autor professor Jean-Denis Rouillon, kes veetis aastaid hoolikalt jälgides ja mõõtes 130 naise rindu.

28-aastane uuringus osaleja sõnas, et pole kaks aastat rinnahoidjat kandnud ning kinnitab, et rinnahoidjata on tunduvalt mugavam. «Ma hingan kergemalt, mu kehahoiak on parem ja mu selg ei valuta enam nii palju,» lausus naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles