Jäääär üllatab fänne uue plaadiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Jäääär sai valmis uue plaadi. Pildil on Jaan Sööt ja Tõnu Timm.
Ansambel Jäääär sai valmis uue plaadi. Pildil on Jaan Sööt ja Tõnu Timm. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti üks omanäolisemaid ansambleid Jäääär tutvustab tuleval nädalal viies Eesti linnas oma äsja ilmunud kauamängivat "Pojaga restoranis", mis erineb üsnagi ansambli varasemast loomingust.

"Plaat on Jääääre senistest plaatidest kõige terviklikum," märkis ansambli eestvedaja Jaan Sööt. "Oleme olnud varem eklektilised, aga sellel plaadil moodustavad nii muusikaline kui meeleoluline pool terviku."

Sööt lausus, et albumilt "Pojaga restoranis" leiab kuulaja variatsioone bluusist reggae'ni.

Palju andsid ansambli loomingule juurde mullu detsembris Jäääärega taasliitunud, aastail 1992-94 ansamblis mänginud Riho Sibul ja Teet Velling.

"Teet mängib väga paljusid pille trummidest flöödini ja see on muutnud Jääääre kõlapildi kindlasti ühtlasemaks ja rikkamaks," kiitis Sööt.

Jääääre värske kauamängiv salvestati tänavu märtsis Otepää lähedal Leigo talus, kuhu Jaan Sööt, Tõnu Timm, Riho Sibul, Teet Velling ja Tarvo Jaaksoo kogunesid loomingulisse laagrisse.

"Loominguline laager näeb välja nii: lähme Leigo talu kammersaali, mängime pilli, räägime ja nii need lood sünnivad," avas Sööt. "See ei ole meil seal esimene plaat teha, vaid juba õige mitmes. Leigo talu maastik ja meeleolu tekitavad sobiva meelerahu plaadi tegemiseks. Küll panime sinna esimest korda stuudio üles."

Nagu varasematel aastatel, plaanib Jäääär tänavu juunis tuuri mööda Eesti kauneid kohti.

Jääääre "Pojaga restoranis" esitluskontserdid

19. mail kl 20 Tartu klubis Plink Plonk.
20. mail kl 20 Viljandis pärimusmuusika aidas.
21. mail kl 20 Pärnus Endla teatri Küünis.
22. mail kl 20 Kuressaare linnateatris.
23. mail kl 20 Tallinnas okupatsioonide muuseumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles