Räämas metsapark saab kuu lõpuks korda

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljemalt mai lõpuks saab Raja ja Saare tänava vahel asuv park jälle ilusaks.
Hiljemalt mai lõpuks saab Raja ja Saare tänava vahel asuv park jälle ilusaks. Foto: Urmas Luik

Pooleli jäänud korrastustööd Pärnus Koolinoorte metsapargis on pannud mõnegi linlase nördima, sest kaugelt üle kuu metsa all vedelev saetud võsa pole rahvarohkes paigas just silma rõõmustav pilt.


„Seal on hirmus asi: harvendati metsa ja kõik, mis maha lõigati, on samas kohas, kuhu aprillis kukkus,” kurtis pargis iga päev seltsilistega kepikõndi harrastav 75aastane vanadaam. „Seal käivad ka soomlased kepikõndi tegemas ja nad vaatavad kindlasti, et eestlased on nii lohakad ja laisad, et ei viitsi enda järelt koristadagi – häbi on.”



Vanaprouat kurvastab seegi, et risu täis parkmets võib rikkuda kasvava põlvkonna arusaama loodusest ning kasvatada neis sellesse hoolimatut suhtumist.



Pole üldse üllatav, kui alatasa Koolinoorte pargis jalutamas käivad mudilased võtavad pidevalt kesk laga kõndides sealt eluks ajaks kaasa teadmise, et loodus ongi paik, kus inimesel on õigus teha kõike, ilma et tal oleks looduse suhtes mingeid kohustusi.



Hea sõna kaotab mõtte


„Olen vanaema ja olen nii tänulik lasteaiakasvatajatele, kes käivad lastega seal uskumatult liigirohkes pargis ja tutvustavad lastele kõiksugu puid,” rääkis vanadaam. „Seal on, mida lastele näidata, aga kui ümberringi niisugune risuhunnik, kaotab ükskõik kui hea sõna mõtte.”



Rääkija oli kindlalt seda meelt, et kui linnavalitsusele käib pargi kordategemine üle jõu, võiks raad rahva appi kutsuda, kutsele vastajaid oleks.



„Kui nad muidu hakkama ei saa, organiseerigu kas või talgud, läheksin isegi appi,” ütles Raja ja Saare tänava vahel asuva Koolinoorte metsapargi pärast südant valutav vanaproua. „Peaasi, et pargi puhtaks saab, praegu on seda nii valus vaadata.”



Kõiki korratus ei häiri


Koolinoorte metsapargis maimukesi jalutanud noored emad tõdesid, et neid ei häiri räämas metsaalune põrmugi, neil on isekeskis rääkimist ja lastega tegemist nii palju, et ümbritseva tarvis neil silmi pole.



Linnaaednik Kristiina Kupper kinnitas, et ligi 14 hektari suuruse Koolinoorte pargi kõnealune osa saab korda hiljemalt selle kuu lõpuks.



„Töövõtja on lubanud metsapargi puhastustööd lõpetada hiljemalt 22. maiks, misjärel toimub mahavõetud võsa hakkpuiduks tegemine – selle kasutame ära Raeküla terviseradadel,” ütles linnaaednik. „Loodame pargiala täielikult korda saada, sealhulgas prügikastide, pinkide ja väikeste sildade paigaldamine, hiljemalt maikuu lõpuks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles