Twitteris kogub hoogu naistest koosnev Pistoriuse toetusgrupp

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: SCANPIX

Oma sõbratari Reeva Steenkampi mõrvas süüdistatav maailmakuulus sprinter Oscar Pistorius on saanud internetis omapärase toetajate grupi – #Pistorians.

Ühe briti naise algatatud liikumine on üle maailma kuulsust kogunud ning selle nime alt võtavad sõna naised kõikjalt maailmast. Toetusgrupi mõte on aidata Pistoriust raskel ajal ja mitte süüdistada teda enne lõplikku kohtuotsust.

Pistorius tulistas 14. veebruaril oma sõbratari Reeva Steenkampi ning naine hukkus. Pistorius väitis kohtus, et tegu oli õnnetusega. Nüüd viibib sportlane kautsjoni vastu vabaduses.

Pistoriuse toetajad on saanud palju kriitikat, kuid see ei paista neid morjendavat. Grupp sai alguse kõigest mõned päevad pärast Pistoriuse vahistamist.

Rühma eestvedajaks on britt Laura Lambden, kelle sõnul ei saa kedagi süüdi mõista enne lõplikku kohtuotsust. «Ma tunnen lapse kaotuse pärast perekond Steenkampile kaasa. Ma ei ründa kedagi. Olen #Pistorian ja ma olen uhke selle üle,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles