Algas Valgeranna promenaadi ehitus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgeranda viiv jalutustee kulgeb parklast läbi metsatuka rannaliivale.
Valgeranda viiv jalutustee kulgeb parklast läbi metsatuka rannaliivale. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal algasid ehitustööd Valgeranna suurest parklast mereni viival promenaadil, mida mööda juba poolteise kuu pärast rannaliivale jalutada saab.


Tänavakividest jalutustee tuleb kolm meetrit lai ja selle kõrvale sätitakse pingid ning valgustuspostid.



Promenaadi ehitaja leidmiseks korraldatud pakkumise võitsid Ardis Ehitus, Nurme Teedehitus ja Marsalis Ehitus. “Vähempakkumise hange osutus oluliselt odavamaks, kui prognoosisime,” rääkis Audru valla majandusnõunik Siim Suursild.



Läbi metsatuka rajatav jalutustee kulgeb seikluspargi kõrvalt mereni kohas, mis jääb Doberani rannamajast kiviviske kaugusele Pärnu suunal.



Kõrgele kaldale rajatakse kerge vetelpäästehoone. Eeloleval suvel randa veel vetelpäästjate valvet ei tule, küll on vald juba alustanud päästjate koolitamisega.



Kiiged liivale


Luitelt liivale pääseb puidust teerada mööda. Randa tuuakse neli riietuskabiini ja niisama palju teisaldatavaid tualette ning rannaliival leiavad koha lastele vedrukiiged, karussell ja ronimispuud. Spordisõprade rõõmuks on plaanis sättida randa võrkpallipostid.



Et varasematel aastate on vargad suurde parklasse jäetud autosid riisunud, kaalus vald võimalust seada sel suvel parklas sisse valve. Paraku ei meeldiks paljudele randa tulijatele auto parklasse jätmise eest raha maksta ja poole parkla valve alla panek ei tasuks ettevõtjale äriliselt ära. “Jääb valveta parkla,” märkis Suursild.



Küll aga on käimas läbirääkimised ettevõtjatega, kes soovivad suvel rannas toitlustust pakkuda.



Sinilipu poole


Audru vald on liitunud Eesti-Läti koostööprojektiga “Sinilipu poole Balti mere randadel”, mille eesmärk on Riia lahe äärsete avalike randade väljaehitamine ja lõppeesmärgina sinilipu poole püüdlemine.



Promenaadi ehitus toimub ja rahastatakse selle projekti raames, valla rahaline panus on 15 protsenti.



Pärnumaa randadest on projektiga liitunud Häädemeeste vallas asuv Kabli rand, kus samuti eeloleval suvel ehitustööd algavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles