Mitu küsimust küsivad väikelapsed ühe päeva jooksul - 50, 175 või 300?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prillidega laps.
Prillidega laps. Foto: PantherMedia / Scanpix

Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et emadelt küsitakse kõige rohkem küsimusi päevas ning küsimuste teemad varieeruvad seinast-seina.

Emadelt küsitakse rohkem kui algkooliõpetajatelt (keskmiselt 19 küsimust päevas) ja arstidelt-õdedelt (18 küsimust). Kõige uudishimulikumad küsijad on 4-aastased pisipreilid, kes on suutelised päevas koguni üle 300 küsimuse esitama, vahendab The Telegraph.

Uuringu läbiviijad jälgisid Briti emade tavalist päeva alates hommikusöögist umbes kella 7 paiku kuni õhtuse teeajani kella 8 paiku. Selles ajavahemikus esitasid lapsed emadele küsimusi keskmiselt iga 2 minuti ja 36 sekundi tagant.

Kõige rohkem küsimusi esitasid lapsed söögiaegadel, sellele järgnesid poeskäigud ja viimasel kohal olid õhtune unejutuaeg.

Selgus ka, et 82 protsenti pisipõnnidest pöörduvad küsimuse tekkimisel pigem ema kui isa poole. 24 protsenti lastest ütles, et lähevad küsimusega ema juurde, sest isa vastab neile tavaliselt: «Küsi emmelt.»

Lapsed küsivad emadelt küsimusi nagu «miks on vesi märg?», «millest varjud on tehtud?», «miks ma lasteaias pean käima?» ja vahel ka otsekohesemad küsimused nagu «miks sa nii vana oled?».

Head emmed, millised on kõige huvitavamad küsimused, mida lapsed on teilt küsinud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles