Tallinn annab võidusamba avamiseks avaliku ürituse loa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba klaasristi paikapanemine.
Vabadussõja võidusamba klaasristi paikapanemine. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme anda kaitseministeeriumile loa Vabadussõja võidusamba avamistseremoonia läbiviimiseks 22. juuni õhtul Vabaduse väljakul.

Tallinna avaliku korra eeskirja järgi otsustab öörahu ajal ehk pärast kella 23 lõppevatele üritustele loa andmise linnavalitsus.

Kaitseministeerium esitas Tallinna linnavalitsusele avaliku ürituse loa taotluse Vabadussõja võidusamba avamiseks 22. juunil kella 19-24.

Kaitseministeeriumi avaliku ürituse loa taotluse on kooskõlastanud Põhja-Eesti päästekeskus, Põhja politseiprefektuur, Kesklinna valitsus, kultuuriväärtuste amet ja kommunaalamet.

Põhja politseiprefektuur kooskõlastas avaliku ürituse loa tingimusel, et korraldaja tagab osalejate ja pealtvaatajate liiklusturvalisuse ja liikluseeskirja nõuete ning avaliku korra eeskirja ja heakorraeeskirja nõuete täitmise.

Tallinna kommunaalamet kooskõlastas avaliku ürituse loa taotluse tingimusel, et ürituse korraldaja tagab ala heakorra ürituse toimumisel ja selle järgselt.

Võidusamba avatseremoonia on kavandatud osana võidupüha pidustustest, mis algavad 22. juuni südaööl ja lõppevad Kaitseliidu paraadiga järgmisel päeval.

Samba avamistseremooniaks on ministeerium appi palunud öölaulupeo lavastanud Margus Kasterpalu.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo on öelnud, et Vabadussõja võidusamba rajamise lõplik maksumus on 99,3 miljonit krooni. Võidusammas kujutab Vabadusristi samba otsas, monument on valmistatud klaasist ja betoonist.

Võidupühaga meenutatakse Eesti kaitseväe võitu põhiliselt sakslastest koosnenud Landeswehri üle Võnnu lahingus 23. juunil 1919, seda päeva hakati tähistama 1934. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles