Konkursivõitja sõidutatakse Aafrikaga tutvuma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool Nigeerias.
Kool Nigeerias. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon korraldab konkursi “Arengu noortepreemia”, mille peateema on Aafrika. Osaleda saavad noored vanuses 16-18 aastat üle kogu Euroopa. Esitada tuleb omaloomingut (video või plakat), mis rõhutaks arengukoostöö tähtsust Aafrikas. Iga tööga peaks kaasnema lühike sõnum, mis ei tohiks ületada 100 tähemärki.


2008.-2009. aasta konkurss keskendub Aafrika inimarengule. Õpilased võivad võistlustööde tegemisel valida ühe teema või kombineerida kõiki kolme: “Sooline võrdõiguslikkus”, “Lapsed ja noorus” ning “Kultuuriline mitmekesisus”.



Konkursil osalemiseks peavad õpilased olema võistluse tähtaja vältel vanuses 16-18 ning teavitama oma õpetajat konkursil osalemisest. Konkursi lõpptähtaeg on 30. juunil.



Riigisisese võistluse võitja koos õpetajaga ja teise koha saavutanu kutsutakse Euroopa arengukoostöö päevadele, kus toimub auhinnatseremoonia. Peale selle kutsutakse võitja ja tema õpetaja ühte Aafrika riiki, kus osalejatel avaneb võimalus kaasa teha Euroopa Komisjoni arengu- ja humanitaarabivoliniku visiit.



Viiepäevase reisi jooksul on osalejatel ainulaadne võimalus tutvuda Aafrika probleemidega ja näha oma silmaga seal teostatavat arengukoostööd.



Eestis koordineerib konkurssi välisministeerium koostöös haridus- ja teadusministeeriumi, Euroopa Komisjoni esinduse ja Tiigrihüppe Sihtasutusega. Täpsem informatsioon e-posti aadressil arenguabi@mfa.ee. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles