Video: kinniseotud vormelipilootidega reklaam põhjustas skandaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalikeerisesse sattunud reklaam vormel-1 pilootidega.
Skandaalikeerisesse sattunud reklaam vormel-1 pilootidega. Foto: Ekraanitõmmis videost

Indias põhjustas suure skandaali reklaam, milles muuhulgas kujutati kinniseotud käte-jalgade ja teibitud suuga Sebastian Vettelit, Lewis Hamiltoni ja Fernando Alonsot.

Reklaamiagentuuri JWT India töötajad, kes palgati reklaamima Fordi populaarse mudeli Figo uut versiooni, postitasid internetti kolm karikatuuri. Reklaamlauseks valiti «Jäta oma mured seljataha» ning kolmest pildist üks kujutas auto pagasiruumis istuvaid vormelipiloote, rooli tagant paistis aga Michael Schumacher.

Teisel karikatuuril oli juhiks Paris Hilton ja pagasiruumis istusid kinniseotult õed Kardashianid, tõelise pahameeletormi vallandas aga kolmas reklaam – seal oli roolis Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi, pagasiruumis aga kinniseotult kolm napis rõivais naist. Reklaami idee oli ilmselt viidata Berlusconit paari aasta eest tabanud «bunga bunga»-skandaalile, kus teda süüdistati seksis alaealiste tüdrukutega.

Indias on aga viimastel kuudel kütnud kirgi naistevastase vägivalla ümber käiv arutelu ning vaid paari päeva eest esitati valitsusele seaduseelnõu, mis peaks vähendama vägistamisjuhtumite arvu. Karikatuurid korjati veebist kiiresti maha ning Ford esitas ametliku vabanduse. «Kahetseme juhtunut sügavat ja nõustume oma partneritega agentuurist, et midagi sellist poleks pidanud juhtuma. Vaatame kindlasti üle edaspidiste samasuguste protsesside heakskiitmise korra ja kontrollmehhanismid ning püüame tagada, et niisugune olukord ei korduks,» lausus Fordi pressiesindaja BBCle.

Kõnealuseid karikatuure on võimalik vaadata uudisvideost, mida näeb siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles