Maailmas lööb laineid eelajaloost kõnelev «10 000 B.C.»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «10 000 B.C.» reklaamplakat
Filmi «10 000 B.C.» reklaamplakat Foto: imdb.com

Eelajaloo hämarustesse viiv film «10 000 B.C.» lööb maailmas laineid ja teeb kassarekordeid.

Filmi tootjaks olnud filmistuudio Warner Bros. teatas, et seni on see linateos ainuüksi piletimüügiga sisse toonud 61 miljonit dollarit (616 miljonit krooni), kirjutab Hollywood Reporter.

«Inimestel on suur huvi selle üsna ebatavalise filmi vastu,» nentis filmistuudio esindaja.

Kriitikud aga ei jaga enamiku vaatajate arvamust, vaid suurem osa neist peab seda ebaõnnestunuks.

Filmi peategelaseks on mägihõimus elav noor kütt D'Leh (Steven Strait), kes on leidnud endale unistuste tüdruku, kelleks on kaunis Evolet (Camilla Belle).

Nende küla aga ründavad salapärased sõdalased, kes tüdruku röövivad. D'Leh alustab teekonda maailma otsa, et armastatu päästa. Koos vaprate kaaslastega peab noor kütt võitlema mõõkhambuliste tiigrite ja muude eelajalooliste kiskjatega, liikudes üha lähemale oma retke üllatavale sihtpunktile.

Filmi lavastas Roland Emmerich («Iseseisvuspäev», «Päev pärast homset»), osades Steven Strait («Sky High»), Camilla Belle («The Ballad of Jack and Rose»), Cliff Curtis («Visa hing 4»), Marco Khan («Kariibi mere piraadid») jt.

Eestis jõuab «10 000 B.C.» vaatajateni alates 21. märtsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles