Emadepäev tuleb kontserdirohke

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maailmas juba sadakond aastat tähistatavat emadepäeva märgitakse Pärnumaal tänavugi paljudes paikades enamasti kontsertidega, ent mitte ainult.

Pidupäevaürituste pika rea avab täna, 8. mail Kilingi-Nõmme spordihoones kell 19 algav võimlemisklubi Githa XX emadepäeva võimlemispidu. Peale selle, et noored gümnastid esinevad emadele tänutäheks ja silmarõõmuks, valitakse peol klubi aasta võimlemismiss ja graatsilisim rühm.

Arvestatav osa emadepäeva ettevõtmistest on korraldatud siiski mitte ametlikult sellena tunnustatud päeval, vaid emadepäeva eel ehk 9. mail.

Nii algab maakonnas laupäeval kell 12 Kaisma kultuurimajas päevakohane kontsert, kus esinevad Kergu lasteaia-algkooli lapsed, kuid ka täiskasvanud lauljad-tantsijad. Emade rõõmuks on kultuurimajas üleval õpilastööde näitus.

Täpselt samal ajal ehk laupäeva, 9. mai keskpäeval tehakse Surju rahvamajas hakatust Surju valla laste lauluvõistlusega; eks ole needki peenema pere ülesastumised kingituseks emadele.

Emadepäeva kontsert toimub laupäeval Tootsi põhikoolis.

Pärnu-Jaagupis korraldatakse emadepäevakontsert spordikeskuses. Kell 12 algava üksiti heategevusliku tuluüritusega tahetakse koguda nii palju raha, et selle eest saaks soetada Pärnu-Jaagupi lasteaia saali muusikakeskuse.

Pärnu linnas on emadel võimalus nautida muusikat kogu päeva: kell 12 algab kontserdimaja kammersaalis Pärnu muusikakooli keelpilliorkestri emadepäevakontsert, kella kolmest päeval esineb tütarlastekoor Elise Raeküla Vanakooli keskuses kavaga "Laulame emadele"; kell 19 algab Ammende villas kontsert, kus ansamblist saadetud Alen Veziko esitab kopsaka valiku läbi aastakümnete emadele lauldud lauludest. Nende hulgas "Kaugelt maalt", "Põgenevad unenäod", "Butterfly", "Vildist kübar", "Su ema ehk teab", "Ei kunagi ei iial keegi", "Naerjad vihmas", "Eilne päev", "Vala veini" ja veel paljud teised.

Emadele mõeldud üritusi nii maakonnas kui Pärnus on pühapäevalgi. Esimestest mahukam on ehk Häädemeeste vallas Soometsa külamajas kell 11 hakkav emadepäevale pühendatud perepäev.

Praktilise tegevusena õpitakse päeval T-särkide värskendamist lihtsate vahenditega, ka toimub Soometsas lasteriiete vahetamise laat.

Tõstamaa rahvamajas algab emadepäevakontsert "Sulle, emake" pühapäeval, 10. mail kell 12.

Pärnu-Jaagupi rahvamajas hakkab kl 14 emadepäevakontsert, kus muusikaliselt tervitavad emasid ja vanaemasid kohaliku gümnaasiumi ja muusikakooli õpilased ning õpetajad. Kell 14 algab pidupäevakontsert Tõhela rahvamajaski.

Pärnus on pühapäeval emadele rõõmuks kaks üritust. Kell 12 avab Strand SPA & Konverentsihotelli Jurmala saalis uksed emadepäeva muusikakohvik, kus on esinemiseks Jana Tringi erakooli lastel ette valmistatud sadakond laulu ja muusikapala, kell 13 algab sama maja ööklubis lastedisko.

Kõigile pidusse tulnutele on pühapäeval Strandi spaasse sissepääs poole hinnaga, restoraniski on roogade hinnad emadepäevalistele soodsad.

Punkti emadepäeva tähistamisele Pärnumaal paneb pühapäeval kell 17 kontserdimajas algav kontsert "Sulle ma laulan".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles