Sugulased varastasid naise surnukeha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirst
Kirst Foto: AFP / Scanpix

Uus-Meremaal leidis aset järjekordne juhtum, kus sugulased varastasid naise surnukeha.

76-aastase Ivy May Ngahooro laiba viis matusepaigast minema tema tütar Joanne ja teda toetavad sugulased, kirjutab New Zealand Herald.

Politsei andmetel on see juba mitmes kord,  mil surnud isiku pereliikmete vahel puhkeb vaidlus, kuidas surnut peaks matma - kas kristlike või kohalike pärismaalaste, maooride kommete kohaselt.

Väidetavalt ei soovinud  Ngahooro, et ta maetaks maooride traditsioonide kohaselt.

Ngahooro kirjutas oma testamendis, et soovib matust, mis vastaks kristlikele arusaamadele.

Politsei andmetel lahvatas pereliikmete vahel vaidlus siis, kui naise kirst pandi surnuaiale sõidutamiseks matuseautole.

Osa sugulasi, kaasa arvatud ka naise tütar, haarasid järsku kirstust kinni ja viisid selle lähedal seisnud maastikuautosse.

Ngahooro testamendi täideviija, õetütar Trish Scoble sõnas, et matusekorraldaja püüdis sugulasi takistada kirstu ära viimast. Scoble lisas, et neil ei jäänud lõpuks muud üle, kui politsei kutsuda.

«Nad jõudsid koos kirstuga enne minema sõita, kui politsei kohale jõudis. Arvame, et surnukeha viidi Põhjasaarel asuvasse Taumarunuisse, kus naine elas,» lisas sugulane.

Scoble arvates soovib osa sugulasi Ngahooro matta maooride traditsioonide kohaselt ning tal pole võimalik temaga hüvasti jätta.

«Kui mu tädi seda teaks, mida ta surnukehaga tehakse, siis oleks ta selle vastu,» nentis Scoble.

Politsei siiski ei sekkunud asjasse, kuna pidas seda lihtsalt perekonnasiseseks vaidluseks, mis lõpuks ikka lahenduse leiab.

Politsei esindaja siiski lisas, et see pole esimene kord, mil sugulased ei jõua lahkunu matmise suhtes kokkuleppele ning varastavad surnukeha.

«Viimase 12 kuu jooksul on olnud kaks sellist juhtumit. See oli nüüd kolmas,» selgitas politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles