Soome discopopi-duo Ukkosmaine paneb flegmad tantsima

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukkosmaine
Ukkosmaine Foto: Tomi Palsa

Klubikontsertide sari Odessa Pop tähistab laupäeval 9. märtsil järjekorras 50ndat Odessa Popi klubiõhtut. 

Kontsertpidu toimub Tallinna vanalinna baaris Paar Veini (Sauna 1). Seekordse klubiõhtu peaosas on Soome tantsupopi ehedamaid esindajaid, Joensuu linnast pärit Ukkosmaine. Tantsuks mängivad poppi, indie’t ja diskot Heidi ja Tauno (Odessa Pop). Kontsertpidu algab kl 22 ja pilet maksab 3 eurot.

Joensuus 2004. aastal kokku tulnud Ukkosmaine koosneb kahest sõbrast, kes kutsuvad end Klaus Thunder (laul) ja Wilhelm Meister (klahvpillid). Ukkosmainet on esmakuulamisel peetud sageli huumoribändiks, kuid lähemalt tutvumisel on leitud, et meeste suhtumine kergesse popmuusikasse on selleks liialt põhjalik ja nende hea stiilitajuga lood kaasakiskuvad ka ilma ülevindi lava-show’lt tuge saamata ning laulusõnu mõistmata.

Ukkosmaine mängib Soome 90ndatest inspireeritud tantsupoppi heavy-metal’ile omase energia ja suhtumisega. Bändi laulja Klaus Thunderi lavapersooni on ka võrreldud noore Rob Halford'iga (Judas Priest). Ukkosmaine on üheksa aasta jooksul tuuritanud põhjalikult Soomes, esinedes paljudel klubi- ja vabaõhuüritusel, sh on bänd mitmeid kordi üles astunud suurtel rock-festivalidel Ilosaarirock ja Provinssirock. Selle aasta veebruaris soojendas Ukkosmaine Helsingis legendaarset soome bändi 22-Pistepirkko.

Duol on ilmunud viis täispikka albumit, üks EP ja kaks kogumikku. Ukkosmaine uusim plaat «Pallosalama» ilmub 15. märtsil meestele endile kuuluva plaadifirma Juki Records alt ja nende Odessa Popi kontsert on ka uue plaadi tuuri avakontserdiks.

Lisainfot leiad SIIT ja SIIT.

Ättendima pane end SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles