Moskva on miljardäride pealinn

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva on miljardäride pealinn
Moskva on miljardäride pealinn Foto: SCANPIX

Venemaa pealinna Moskvat tuntakse nii jõukate oligarhide kui luksusbutiikide suure arvu poolest.

Moskva on maailma dollarimiljardäride pealinn, sest seal elab neid 76, edastab The Telegraph.

New Yorgis on neid näiteks 70, Hongkongis 54, Pekingis 41 ja Londonis 40.

Hiina luksusväljaannete kirjastuse Hurun Report andmetel on USAs enim miljardäre  - 409. Hiinas on neid 317 ja Venemaal 88.

Meie planeedi rikkaim inimene on 73-aastane Mehhiko telekomiärimees Carlos Slim. Ta varanduse suurus on 66 miljardit dollarit. Teisel kohal on USA investeerimisguru, 82-aastane Warren Buffet oma 58 miljardi dollariga. Kolmandal positsioonil on Microsofti asutaja Bill Gates, talle kuulub 54 miljardit dollarit.

Moskva on uusrikaste linnana kuulsust kogunud alates Nõukogude Liidu kokkuvarisemisest.

Kõige jõukam venelane miljardäride nimekirjas on terasemagnaat ja Arsenali jalgpalliklubi omanik Ališer Usmanov. Tema varandus on 19 miljardit dollarit. Venelastest on teisel kohal metalli-ja energiaärimees Viktor Vekselberg, keda tuntakse ka kui Faberge munade kogujat. Temale kuulub 18 miljardit dollarit.

Venemaal on keskmine palk 26 500 rubla, mis on arenenud riikide keskmisega võrreldes üsna madal.

Huruni andmetel on miljardäride nimekirjas olevad venelased niinimetatud uusrikkad, kes on end ise üles töötanud. Samas on paljud seal olevad eurooplased oma vara pärinud.

Moskva kõige jõukamad elanikud elavad Rublevka kiirteest itta jääval alal, kus on palju luksusvillasid ning näeb tihtipeale Lamborghinisid. Kohalikest poodidest saab  näiteks osta teemante ja Gucci käekotte.

Noorim isik miljardäride nimekirjas on Facebooki asutaja, 28-aastane Mark Zuckerberg, kes on oma 17 miljardi dollariga 42. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles