Kansas Citys leidis aset võimas gaasiplahvatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Missouris Kansas Citys leidis aset võimas gaasiplahvatus, milles hukkus kolm ja sai vigastada 14 inimest.

Plahvatus, mis toimus Country Club Plazal said kannatada kohalik populaarne restoran JJ`s ning veel mitmed ümbruskonna ehitised, edastab cnn.com.

Kansas City tuletõrje pressiesindaja James Garrett sõnas, et eile õhtuse seisuga kaotas elu kolm inimest.

«Meile teadaolevatel andmetel tehti ehitustöid, mille käigus lõhuti kogemata gaasitoru. Jätkame juhtunu uurimist,» sõnas firma Missouri Gas Energy esindaja.

Linnapea Sly Jamesi kinnitusel varises restoran plahvatuse tagajärjel kokku.

Plahvatuskohast pooleteise kvartali kaugusel asuva St. Luke`i haigla peaarst Leonardo Lozada sõnas, et plahvatust oli kuulda haiglasse.

Võimude sõnul on haiglasse viidud kannatanutest kahe seisund kriitiline ning kolme seisund raske. Arst Marc Larseni teatel sai üks raskelt kannatanutest väga raskeid põletushaavu, teine aga näotrauma. Ülejäänud kannatanutel olid hingamisraskused ja väiksemad vigastused.

«Ühe patsiendi keha on 40 protsendi ulatuses põlenud, eelkõige ta alakeha,» teatas arst.

Kansas City tuletõrjejuhi Paul Berardi sõnul olid tulekahju kustutamas umbes 100 tuletõrjujat.

Kinnitamata andmetel sisenes enne plahvatust restorani ehitustööline, kes soovitas kõigil ehitisest lahkuda. Restoranis töötava Jennifer Carteri sõnul oli söögikohas gaasil töötavad seadmed suletud kohe kui tunti gaasilõhna.

Naine lahkus restoranist ning oli juba paari kvartali kaugusel kui kuulis plahvatust.

Gaasifirma Missouri Gas Eenergy oli saanud teate võimaliku gaasilekke kohta ning selle firma töötajad olid sündmuskohal juba enne plahvatust. Plahvatuse tagajärjel katkes mitmes paigas gaasiga varustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles