Rüütlis avati uus pood

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnus Rüütli tänavas avati kauplus Fitshop Rüütli, kus on müügil toidulisad ja spordirõivad ning kus saab nõu toitumise ja treeningute kohta.

„Midagi peab raskel ajal tegema: müüme ennast kriisist läbi," muheles koos õe Katriniga äri pidav Ain Kimber.

Eks vastsetel poepidajatel väike pelg tuleviku ees ole, ent nagu öeldakse: kes ei riski, see šampanjat ei joo.

Kimber oli seda meelt, et mõnes mõttes on maailma, sealhulgas Eestit tabanud majanduslik ja finantssurutis isegi hea: kui enne mõeldi ainult sellele, kuidas ikka rohkem mammonat kokku kühveldada, on nüüd inimestel mahti endagi eest hoolt kanda.

Et see nii on, tõestavad Ain Kimberi väitel harjutajatest pungil spordisaalid. Ja jutt, et rahval pole raha, pole tõsi. Kimberi tähelepanekute kohaselt piisab inimestel sääste, et raskelgi ajal saiale võid määrida ja võile vorstiviil lõigata.

Rääkides paljukordse Eesti ja Põhjamaade kulturismimeistri Ott Kiivikase toimekal abil avatud Fitshop Rüütlist, märkis Kimber, et poes on müügil kaup, milleta ükski sportlane ega harrastajast kehakultuurlane tänapäeval hakkama ei saa.

„Sama toit, mida müüakse poes, ainult siin on ta kontsentreeritud kujul," sõnas Kimber. „Poes müüdav toit on nii töödeldud, et ta on niisama hästi kui toitainetest tühi. Aga kui trenni teed, läheb vaja palju toitaineid ja need on tarvis kähku kätte saada: see on nagu vältimatu abi."

Ain Kimberi sõnutsi on oluline, et nii tema kui Katrin, mõlemad diplomeeritud treenerid, annavad ostjale nõu, milline lisand just talle sobib, teisiti oleks mõeldamatu.
„Meil on nagu apteek, ainult retsepti ei nõuta," tõdes Ain Kimber. „Ja apteegis peab olema tööl spetsialist, mitte nii, et öeldakse: "Kasutamisjuhendit loe pakendilt"."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles