Üleskutse: nõmmekatelt oodatakse näitusele moeteemalisi fotosid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmel elava kunstniku Mari Kaarma moeteemaline akvarell
Nõmmel elava kunstniku Mari Kaarma moeteemaline akvarell Foto: Repro

Nõmme Kevade raames korraldatava moeteemalise näituse tarbeks palutakse endisi ja praegusi nõmmekaid saata fotomaterjali koos asjakohaste tekstidega oma perekonnast, seltskonna- ning klubielust ja väljapaistvatest ühiskonnategelastest.

Soovitavalt oleks fotolt võimalik leida infot ajastukohase moestiili kohta. Huvi pakuvad nii enne esimest ilmasõda tehtud kui ka vabariigiaegsed fotod, samuti nõukogudeaegsed ülesvõtted. Kuna ühtegi selleteemalist foto- ega muud arhiivi Nõmme kohta ei eksisteeri, on see kena võimalus Nõmme kui Eesti kunagi ühe suurima linna kodanike mälestuse säilitamiseks.

Samas on oodatud info Nõmmel elanud ja siiani elavate või tegutsevate moe- või tekstiilikunstnike ja kuulsamate õmblejannade-rätsepate kohta. Eriti tore, kui näituse tarbeks midagi nende loomingust kapis veel alles on.

Fotod ja jutumaterjal palume saata MTÜ Pööning aadressile Nõmme, Harku tn. 23, kinnises ümbrikus 30. aprilliks. Infot saab edastada ka e-posti aadressile mari@mari.ee. Kõiki saadud materjale hoitakse heaperemehelikult, kasutatakse sihtotstarbeliselt ning tagastatakse soovi korral pärast näituse lõppemist.

Näitus avatakse 25. mail Nõmme Kevade raames Nõmme Muuseumis ja näitust korraldab Nõmmelt pärit ja siin elav vabakutseline moedisainer Marilin Sikkal. Pärast näituse avamist leiab samas ajaloolises raudteejaamas aset moe-show, kus astuvad professionaalsete modellide kõrval üles ka Nõmme koolide õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles