Mehhiko lahe unelmate kruiis muutus õudusunenäoks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carnival Cruises alus Triumph
Carnival Cruises alus Triumph Foto: SCANPIX

Mehhiko lahel seilanud kruiisilaeval Triumph lahvatas möödunud pühapäeval tulekahju, mis muutis tuhandete reisijate unelmatekruiisi õudusunenäoks.

Tulekahju tekkimisest alates kulus laeval sadamasse jõudmiseks viis päeva, edastab cnn.com.

Carnival Cruises laeva 3143 reisijale ja rohkem kui 1000 meeskonnaliikmele oli see suur katsumus.

Tulekahju tõttu kadus laevast elekter kui ka võimalus kasutada dušši ja WCd. Reisijate sõnul ajasid laeva käimlad üle ning reovesi uputas kajuteid ja koridore. Selle tõttu hakkas alusel haisema. Haisu muutis talumatuks soojus, sest ka konditsioneerid ei töötanud enam.

Enamik reisijatest veetis aega välisdekil, kuna siseruumides oli võimatu ja eluohtlik olla.

Kuna WCd ei töötanud, rahuldasid reisijad loomulikke vajadusi kilekottidesse.

Elektrikatkestuse tõttu ei saadud ka korralikku toitu pakkuda. Laevale viidi toitu helikopterite abil ning toidujärjekorras tuli seista tunde. Kuna toitu ei jagatud portsjonitena, siis said esimesena järjekorras olnud endale rohkem. Sellest tekkisid reisijate vahel tülid.

Laev jõudis lõpuks sadamasse, kuid siis ei olnud reisijate probleemid möödas. Kuna WCd ei töötanud, kahtlustatakse, et osa reisijad võis nakatuda.

«Kanalisatsioonivesi on tervisele ohtlik. Samuti levivad kinnises ja saastunud keskkonnas kiiresti hingamisteede haigused. Riknenud toit on samuti ohuks, tekitades toidumürgistust,» sõnas arst Jorge Rodriguez.

Laevafirma lubas kruiisil olnutele kompensatsiooniks 500 dollarit, tasuta lennu koju ning muude kulude katmist, mis neil laeval olles ette tulid. Samuti pakutakse soovijatele uut tasuta kruiisi.

Paljud sellel kruiisil olnud ei soovi enam selle firma laevadega sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles