Kuidas eksist lõplikult üle saada?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa ei suuda lakata oma eksile mõtlemast? Valentinipäeval võib see veel eriti keeruline olla.

Võib juhtuda, et minevikus juhtunu ei taha tingimata minevikku jääda. Pärast lahkuminekut võib olla keeruline edasi liikuda, eriti valentinipäeva ajal, kirjutab living.msn.com.

Siin on mõned nõuanded, kuidas eksist kiiremini üle saada.

Katkesta digitaalsed sidemed

Eemalda eks sõbralistist, ära jälgi tema uuendusi ja eemalda pildid temaga. See võib tunduda järsk, aga kui mõtled pidevalt oma endisele kallimale, võib internetist saada su vaenlane. Internetis eksi jälitamine tekitab kiusatust ja viimane asi, mida näha tahad, on see, et tema on uue kallima leidnud. Võib-olla olete tulevikus võimelised sõbrad olema, kuid praegu on aeg teievaheline side lõhkuda.

Kujunda uus rutiin

Mõnikord on kõik su tegevused seotud eksiga. Mõnikord oled oma eelmise elu lõksus ja harjunud tegema asju, mida tegite koos. Pärast lahkuminekut kaob see rutiin - enam pole kohtinguõhtuid, enam pole hilisõhtuseid telefonikõnesid - sellise muutusega võib olla raske leppida. Kujunda omale uus rutiin. Loo näiteks sõpradega uued traditsioonid, mis ei lase sul pidevalt oma eksile mõelda.

Limiteeri leinamist

Pidevalt oma eksist rääkimine hakkab su sõpradele närvidele käima ning see hoiab ka su eksi su olevikus, kuhu ta kindlasti ei kuulu. Limiteeri lahkuminekujärgset leinamist ning lõpeta endise suhte taganutmine. See pole lihtne, kuid sunni end üles tõusma ja midagi muud tegema.

Lepi sellega, et võid sõpru kaotada

Tõenäoliselt jagate eksiga sõpru. Eelmisel aastal tehtud uuring näitas, et pärast lahkuminekut kaotatakse keskmiselt kaheksa sõpra. Mõnikord võib see edasiliikumise veelgi keerulisemaks muuta - tahad vaid oma endist elu ja rutiini tagasi. Edasiliikumiseks lepi sellega, et võid sõpru kaotada, kuid tõelised sõbrad jäävad niikuinii sinuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles