Keenia naisi kutsutakse üles seksiboikotile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia naised loodavad seksistreigiga teha lõpu riigi president Mwai Kibaki (pildil) tülile peaminister Raila Odingaga.
Keenia naised loodavad seksistreigiga teha lõpu riigi president Mwai Kibaki (pildil) tülile peaminister Raila Odingaga. Foto: AP / Scanpix

Keenia naisaktivistid kutsuvad riigi naisi üles alustama seitsmepäevast seksiboikotti meeste vastu, et nõnda sundida Keenia riigijuhte üle saama omavahelisest vihavaenust ja koostööd tegema.


«See on üleriiklik boikott näitamaks, et selle riigi naised on otsustanud nõuda uuendusi,» ütles Keenia naisorganisatsioonide katusühingu G10 esindaja Rukia Subow eile AFP-le.

Aktivistide sõnul ei tohiks Keenia egotsentrilistel meessoost liidritel olla aega lihalikeks naudinguteks ajal, mil see Ida-Aafrika riik majanduslike ja poliitiliste probleemide käes vaevleb.

G10 lubasid raha maksta ka prostituutidele, et need streigiga ühineksid.

Subow on kutsunud Keenia tülitsevaid koalitsioonipartnereid president Mwai Kibakit ja peaminister Raila Odingat liikumisega ühinema. Viimase abikaasa Ida ütles, et tema on küll kogu keha ja hingega streigi poolt.

«Sellesse ei tohiks suhtuda kui meestevastasesse karistusse, meetme eesmärk on pöörata meeste tähelepanu tõelistele probleemidele,» ütles Odinga.

Keenia naisadvokaatide föderatsiooni tegevjuht Patricia Nyaudi ütles, et initsiatiiv on enamat kui paljas meediatrikk.

«Ärgem laskem inimestel küsimust labastada. See on tõsine asi ja vajab tähelepanu,» ütles ta.

Raila Odinga süüdistas Kibakit 2007. aasta detsembris presidendivalimiste tulemuste võltsimises, vallandades riigis vägivaldsed meeleavaldused, milles hukkus umbes 1500 inimest.

Kaks rivaali sunniti rahvusvaheliste vahendajate poolt astuma ühisesse koalitsiooni, kuid pikaaegsed pinged, väiklased tülid ja isiklikud erimeelsused on selle tööd takistanud ja põhjustanud rahva seas laialdast rahulolematust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles