Osama bin Ladeni tapnud sõdur on pankrotis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Pakistanis Abbottabadis, kus USA merejalaväe eliitüksus Osama bin Ladeni tappis
Maja Pakistanis Abbottabadis, kus USA merejalaväe eliitüksus Osama bin Ladeni tappis Foto: SCANPIX

Terroristliku organisatsiooni Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni tapmisoperatsioonil osalenud USA eriüksuse sõdur on nüüdseks töötu ning rahatu.

USA mereväe Navy Seal eriüksuse kõige parematest meestest koosnevasse gruppi kuulunud mees rääkis oma olukorrast väljaandele Esquire.

Ajakiri ei paljastanud siiski mehe identiteeti. Artiklis seisab, et eriüksuse sõduri elu hakkas allamäge minema pärast seda, kui ta osales maailma kõige tagaotsituma mehe tabamises ja tapmises.

Osama bin Laden kaotas elu 2011. aasta mais Pakistanis Abottabadis toimunud erioperatsiooni tagajärjel.

USA kunagine eliitsõdur lahkus pärast Abottabadi operatsiooni USA armeest. Ta karjäär kestis 16 aasta, kuid alles pärast 20 aastats teenistust oleks tal olnud õigus riigilt saada igakuist pensioni, mille suurus on 2197 dollarit (1640 eurot).

Hoolimata sellest, et Navy Seal eriüksuse tegu peetakse USAs seni kangelaslikuks, ei andnud see bin Ladeni tapjale mitte midagi.

Mehel ei ole õnnestunud endale tööd leida ega ka riiklikku pensioni saada.

Võimaliku kättemaksu tõttu peab ta oma naisest ja lastest lahus elama. Sõduri abikaasa kaalus oma  ja laste nimede vahetamist, et nemad kättemaksu ohvriks ei langeks.

«Põhimõtteliselt me peame ta oma elust minema pühkima ja seda vaid selle tõttu, et ta tappis Osama bin Ladeni. Me armastame teineteist väga,» sõnas sõduri naine.

Bin Ladeni tapmismissioonist ilmus USAs ka raamat «No Easy Day».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles