Palga lastele annetanud Beckhamit süüdistatakse hoopis maksudest kõrvale hiilimises

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckhami mängusärgid on kuum kauo ja nende pealt teenib jalgpallur miljoneid eurosid.
David Beckhami mängusärgid on kuum kauo ja nende pealt teenib jalgpallur miljoneid eurosid. Foto: SCANPIX

Legendaarne jalgpallur David Beckham sõlmis hiljuti lepingu Prantsusmaa tippklubi PSG-ga ning teatas seejärel, et ta annetab oma palga kohalikele lastele.

PSG-ga viie kuu pikkuse lepingu sõlminud Beckhami ühe kuu tasuks on lepingu järgi 875 000 eurot. Kuna Prantsusmaal võetakse sellise teenistuse pealt aga 75 protsenti summast tulumaksuks, siis kokkuvõttes tegi Beckham tehingu, mis on talle majanduslikult kasulik, kirjutab Eurosport.

Kuna Beckham sõlmis PSG-ga viis kuud kestva lepingu ja samal ajal jäi tema perekond Londonisse, siis ei ole võimalik Prantsusmaa riigil tema muudelt tuludelt makse nõuda. Oma sponsorlepingutelt peaks Beckham hakkama prantslastele maksma sellisel juhul, kui ta viibib riigis üle poole aasta. Väidetavalt pidigi Beckham esialgu liituma Pariisi klubiga 18 kuuks, kuid sellisel juhul oleks ta pidanud oma muudelt tuludelt sammuti hiiglaslikku tulumaksu maksma.

Päris ilma palgata Beckham siiski ei jää ning talle makstakse Prantsusmaa Jalgpallurite Ühingu miinimumtasu, mis jääb alla 2500 euro nädalas. Selle tasu pealt maksab ta siis vastavalt seadustele ette nähtavat tulumaksu ja kindlustust.

Samal ajal saab Beckham arvestatava osa särgimüügituludest ning sellega teenib mees miljoneid eurosid. Kuna ta viibib Prantsusmaal aga alla poole aasta, siis neid summasid ei ole võimalik prantslastel maksustada. Erinevate sponsorlepingutega teenib Beckham aastas 25 miljonit eurot ning ka nende summade pealt ei saa Prantsusmaa riik midagi.

Ka Prantsusmaa poliitikud on Beckhami juhtumi koha pealt kõvasti sõna võtnud ning kriitikute arvates kaotab Prantsusmaa uue seaduse tõttu kõvasti raha. Samas seaduse pooldajad näevad asju teises valguses. «Ta aitab PSG-l tänu särgimüügile ja oma imidžile raha teenida ja see tõestab, et uus süsteem siiski töötab,» teatas sotsialist Jerome Guedj.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles